Βαθαίνει το πολιτικό χάσμα στη Μεσσηνία με αφορμή το στρατόπεδο της Καλαμάτας

24 Ιουνίου 2017

Απουσίασαν από την εκδήλωση της ανασύστασης της πύλης του 9ου Συντάγματος Πεζικού Καλαμάτας οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και τα τοπικά κομματικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και των ΑΝΕΛ. Ισχυρή “γαλάζια” παρουσία με αιχμές και βολές εναντίον της κυβέρνησης με φόντο το στρατόπεδο της Καλαμάτας.

Βαθαίνει το χάσμα μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του νομού Μεσσηνίας με αφορμή τη συνέχιση ή όχι της λειτουργίας του στρατοπέδου της Καλαμάτας. Αυτό διεφάνη, ακόμα περισσότερο, το απόγευμα του Σαββάτου οπότε και πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με αφορμή την ανασύσταση της βόρειας πύλης του 9ου Συντάγματος Πεζικού στον χώρου που βρισκόταν επί δεκαετίες (γήπεδο Μεσσηνιακού).

Απουσίαζαν βουλευτές και στελέχη

Από την εκδήλωση απουσίασαν οι τρεις βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τα αυτοδιοικητικά και κομματικά στελέχη και των δύο κομμάτων που συνθέτουν την κυβερνητική συμμαχία (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ). Η απουσία των κυβερνητικών στελεχών, αλλά και των τοπικών κομμάτων κάθε άλλο παρά τυχαία πρέπει να θεωρείται. Ουσιαστικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ γνώριζαν ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση θα γίνει προσπάθεια να καπελωθεί κομματικά και ως εκ τούτου απέφυγαν να συμμετάσχουν.

Βολές από αυτοδιοικητικούς της ΝΔ

Αντίθετα με τα στελέχη των κομμάτων της κυβερνητικής συμμαχίας στην εκδήλωση παρευρέθηκε σχεδόν σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία της Μεσσηνίας. Κύριοι εκπρόσωποί της ήταν οι “γαλάζιοι” αυτοδιοικητικοί παράγοντες του Νομού, οι οποίοι και απηύθυναν χαιρετισμό στην εκδήλωση.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, σημείωσε ότι το 9ο Σύνταγμα Πεζικού είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της Μεσσηνίας και χαρακτήρισε προσβολή τις σκέψεις για κατάργησή του. Μάλιστα, ο κ. Νίκας ευχαρίστησε τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιάννη Λαμπρόπουλο, ο οποίος βρισκόταν στην εκδήλωση, και όλους όσους έχουν αγωνιστεί για το στρατόπεδο της Καλαμάτας.

Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, τόνισε ότι η ανασύσταση της πύλης στον ιστορικό χώρο του 9ου Συντάγματος Πεζικού είναι σημειολογική και προσέθεσε ότι αποτελεί ευκαιρία για να επαναβεβαιωθεί η απόφαση για δράση ενάντια σε κάθε προσπάθεια που θα οδηγήσει σε αναστολή λειτουργίας του στρατοπέδου της Καλαμάτας. “Η κίνηση (σσ για το κλείσιμο του στρατοπέδου της Καλαμάτας) δεν συνδέεται με καμία σοβαρή επιχειρηματολογία” υπογράμμισε καταλήγοντας η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας.

Στον χαιρετισμό του δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, τόνισε ότι ο δήμος του και ο ίδιος είναι αλληλέγγυος στην προσπάθεια για να κρατηθεί το στρατόπεδο.

Ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, προχωρώντας ένα βήμα περισσότερο σημείωσε ότι η εκδήλωση αποτελεί ευκαιρία για να διατρανωθεί η αντίθεση της Μεσσηνίας στο κλείσιμο του στρατοπέδου. “Είμαστε εδώ για να φωνάξουμε ότι το στρατόπεδο της Καλαμάτας είναι της Μεσσηνίας και της ανήκει” σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος έβγαλε στη σέντρα 4 δημάρχους της Μεσσηνίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Άγιο” είχαν οι επιβάτες λεωφορείου που εκτελούσε το δρομολόγιο Τίρανα – Καλαμάτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Χαρίτσης: «Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα»

«Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα», δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του στην

Μενδώνη από την Καλαμάτα: «Η Ελλάδα πρέπει ενωμένη, με πίστη στη δημοκρατία και στις οικουμενικές αξίες του δυτικού πολιτισμού, να προχωρεί μπροστά»

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, παρέστη στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Καλαμάτα

Δείτε επίσης