Αυξητική τάση στην καλλιέργεια επιτραπέζιων ελιών στο νομό Μεσσηνίας

27 Ιουνίου 2017

Αυξάνεται και πληθύνεται ο ελαιώνας της χώρας, με πολιορκητικό κριό την επιτραπέζια ελιά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων, από παλαιούς Έλληνες καλλιεργητές αλλά και νέους, που μπαίνουν στο επάγγελμα. Βασικός στόχος, την επόμενη δεκαετία, να έχουμε αύξηση του όγκου παραγωγής κατά 80.000-100.000 τόνους, από τους 200.000-220.000 που έχουμε σήμερα.

Στοιχεία για την επιτραπέζια ελιά παρέθεσε ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ), Γιώργος Ντούτσιας, μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, προεδρεύοντος του Δημήτρη Γάκη. Ο ελληνικός ελαιώνας αριθμεί, είπε, περίπου 160 εκατομμύρια ελαιόδεντρα, εκ των οποίων περίπου 40 εκατομμύρια δέντρα ανήκουν σε επιτραπέζιες ποικιλίες. Ο τομέας της επιτραπέζιας ελιάς αφορά περίπου 62.000 ελαιοπαραγωγούς και 13.500 εκμεταλλεύσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία η τάση της συγκεκριμένης καλλιέργειας είναι ανοδική στη Μεσσηνία καθώς καταγράφονται περισσότεροι από 13.500 παραγωγοί που παράγουν περισσότερους από 70.000 τόνους ετησίως από περίπου 10.000.000 δέντρα.

xartis-epitrapezias-elias-ellada

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ένοχοι για τον βιασμό 7χρονης μητέρα, παππούς και η θεία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην τελική ευθεία η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Τα πρώτα αγροδιατροφικά προϊόντα με πιστοποιητικό για την αντιοξειδωτική δράση τους: Λάδι, ελιές και κορινθιακή σταφίδα στη λίστα

Nέο και ισχυρότερο πλεονέκτημα στην ευρωπαϊκή και μεσογειακή διατροφή, το εμπόριο, την εθνική παραγωγή και οικονομία αποκτούν πλέον τα κύρια ελληνικά αγροτοδιατροφικά

Δείτε επίσης