Στο “φως” οι τραπεζικές καταθέσεις των μεγαλοοφειλετών του δήμου Καλαμάτας

/

Στις τράπεζες θα επιδώσει τις επόμενες μέρες ο δήμος Καλαμάτας τα κατασχετήρια 75 μεγαλοοφειλετών που χρωστούν περισσότερα από 20.000 ευρώ έκαστος, προκειμένου να γνωστοποιηθεί εάν τα συγκεκριμένα πρόσωπα διατηρούν λογαριασμούς σε αυτές. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι όλα ή ορισμένα πρόσωπα από αυτά διαθέτουν χρήματα σε λογαριασμούς τότε αυτομάτως η τράπεζα θα πρέπει να δεσμεύσει τα χρήματα αυτά για λογαριασμό του δήμου Καλαμάτας.

Η ρύθμιση

Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα πράξει ο δήμος Καλαμάτας στην περίπτωση που το ερχόμενο χρονικό διάστημα, όπως έχει υποσχεθεί ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, κατατεθεί και ψηφιστεί από τη Βουλή η νέα ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους. Όπως σημείωσε στο messiniapress o αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Καλαμάτας, Θανάσης Ηλιόπουλος, μια τέτοια εξέλιξη δεν θα σταματήσει αυτόματα τις διαδικασίες που έχει ξεκινήσει ο δήμος. Σύμφωνα με ενημέρωση του κ. Ηλιόπουλου, προκειμένου να σταματήσουν οι διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης θα πρέπει ο οφειλέτης να υπαχθεί πρώτα στη ρύθμιση και ακολούθως να υπάρξει αναστολή των σχετικών διαδικασιών.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Fake news οι κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας Καλαμάτας στη “Γαλάζια Νύχτα”

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Π. Κοζομπόλη: Με τη διαδικασία Τσοχατζόπουλου η δίκη Παπαντωνίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας ο Βασίλης Τζαμουράνης: Κάλεσμα για «δημιουργική σύνθεση» και «συστράτευση» απευθύνει ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος»

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Καλαμάτας ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος», Βασίλης Τζαμουράνης,