Χωρίς ελαιόλαδο το …μενού των επαφών του Μακρόν και των Γάλλων επιχειρηματιών

8 Σεπτεμβρίου 2017

Ηχηρά ονόματα της ελληνικής επιχειρηματικότητας περιλαμβάνονται στη λίστα των επιχειρηματιών που θα συναντηθούν σήμερα με τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν και τους Γάλλους επιχειρηματίες. Χωρίς σοβαρή εκπροσώπηση ο κλάδος της τυποποίησης και εξαγωγής ελαιολάδου.

Μπορεί στα λόγια να το ονομάζουμε “χρυσάφι της Ελλάδας”, ωστόσο, οι πράξεις και οι πολιτικές που ακολουθούνται εδώ και δεκαετίες δείχνουν ότι αντιμετωπίζεται ως …αποπαίδι. Ο λόγος για το ελληνικό ελαιόλαδο, το οποίο ουσιαστικά δεν θα βρίσκεται στο …μενού των συναντήσεων των Γάλλων επιχειρηματιών με τους συναδέλφους τους Έλληνες. Αυτό, τη στιγμή που στις συγκεκριμένες συναντήσεις θα εκπροσωπηθούν, σε υψηλό επιχειρηματικό επίπεδο, σχεδόν όλοι οι επιχειρηματικοί τομείς της Χώρας.

Υποβαθμισμένη παρουσία

Σύμφωνα με τη λίστα των ελληνικών επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στις εν λόγω συναντήσεις το ελαιόλαδο θα εκπροσωπηθεί από την εταιρεία “ΔΟGΜΑ Goyrmet”. Η συγκεκριμένη εταιρεία, μάλιστα, έχει έδρα την Καλαμάτα. Ωστόσο, η εκπροσώπηση του ελαιολάδου μόνο από την συγκεκριμένη επιχείρηση θεωρείται, από παράγοντες της αγοράς της τυποποίησης και των εξαγωγών, ως υποβάθμιση, καθώς το μέγεθος και το εύρος της δραστηριότητας της συγκεκριμένης επιχείρισης δεν είναι ικανό να σηκώσει το βάρος της εκπροσώπησης του ελληνικού ελαιολάδου.

Μεγάλες επιχειρήσεις έμειναν εκτός

Την ίδια στιγμή στη Μεσσηνία και σε άλλες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Χώρας (Κρήτη κλπ) δραστηριοποιούνται αρκετές επιχειρήσεις, οι οποίες διαθέτουν πολλαπλάσιο μέγεθος δραστηριοτήτων και θεωρούνται ηγέτες στο χώρο της τυποποίησης και της εξαγωγής ελαιολάδου. Έτσι, οι επιχειρήσεις που διαθέτουν σημαντικά μερίδια αγοράς τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Γαλλία, και άρα θα μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος μιας τέτοιας συνάντησης, έμειναν εκτός λίστας. Ο λόγος που το ελαιόλαδο και οι μεγάλες επιχειρήσεις που το εκπροσωπούν δεν έτυχε της ίδιας προσοχής με τους άλλους τομείς της οικονομίας παραμένει ακατανόητος. Εκείνο που γίνεται κατανοητό, για μια ακόμα φορά, είναι ότι το ελαιόλαδο, ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα της Ελλάδας, παραμένει ένα προϊόν για το οποίο οι πόρτες παραμένουν κλειστές.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλαμάτα: Για βιασμό καταζητούνταν ο άντρας που μαχαίρωσε αστυνομικούς

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τατούλης σε Σταθόπουλο: Να στηρίξει ο Δήμος το σχέδιο της Περιφέρειας για τα σκουπίδια

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ