Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Καλαμάτας

13 Σεπτεμβρίου 2017

Ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου του 2016 (φωτο) η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θωρακίσει μια για πάντα την Καλαμάτα με την κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου – μαμούθ. Θα στοιχίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, μέχρι τα Χριστούγεννα.

Σε σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο υπουργείο Υποδομών, συμμετείχε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Η σύσκεψη αφορούσε τα αντιπλημμυρικά έργα του Δήμου και συμμετείχαν, εκτός του κ. Νίκα, το στέλεχος του υπουργείου Υποδομών, Γιάννης Καρνέσης, στελέχη της ΔΕΥΑΚ, καθώς και ο διευθυντής του “Μορέα”, Γιώργος Συριανός.

Έργο – μαμούθ

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο που προγραμματίζεται να υλοποιηθεί στην Καλαμάτα. Μιλώντας την Τετάρτη στους δημοσιογράφους ο κ. Νίκας ανέφερε ότι πρόκειται για ένα έργο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα θωρακίσει την Καλαμάτα μια για πάντα. Ο κ. Νίκας σημείωσε αυτή τη χρονική στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση της μελέτης από την εταιρεία “Μορέας” και προσέθεσε ότι επίσημες ανακοινώσεις, όπου θα ξεκαθαρίσει το ζήτημα του κόστους και της χρηματοδότησης του έργου, θα γίνουν μέχρι τα Χριστούγεννα από τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη.

Το συγκεκριμένο έργο θα εκτείνεται από την Καλαμάτα μέχρι το Πήδημα και στόχος του είναι να καλύψει μια τεράστια περιοχή, η οποία αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα. Χαρακτηριστικά ο δήμος Καλαμάτας αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι το συγκεκριμένο έργο “αγκαλιάζει την περιοχή του Δήμου Καλαμάτας προς τα δυτικά (Νέδων, ΒΙΠΕ, Αεροδρόμιο, Βάλτος, Αρφαρά)”.

Αναβολή παρεμβάσεων

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε να αναβληθούν προγραμματισμένες παρεμβάσεις του δήμου Καλαμάτας που αφορούσαν τη συγκεκριμένη περιοχή και σχετίζονται με το θέμα, καθώς η υλοποίηση του πιο πάνω έργου δημιουργεί νέα δεδομένα και δίνει νέες δυνατότητες. Σύμφωνα με τον κ. Νίκα η αναβολή αυτών των παρεμβάσεων θα γίνει μέχρι την επίσημη ανακοίνωση της υλοποίησης του έργου.

Κανονικά τα έργα των 8.000.000 ευρώ

Ο κ. Νίκας, τέλος ξεκαθάρισε ότι τα τρία αντιπλημμυρικά έργα που εξελίσσονται (από τη Θουρία μέχρι το Νοσοκομείο και το Ασπρόχωμα, καθώς και από την Παναγίτσα μέχρι το Νέδοντα), προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ, θα συνεχιστούν κανονικά καθώς “κουμπώνουν” στο μεγάλο έργο που θα ακολουθήσει.

Έλλειψη αντιπλημμυρικών υποδομών

Ο δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρθηκε και στις ελλείψεις που αντιμετωπίζει ο Δήμος σε σχέση με τις υπάρχουσες αντιπλημμυρικές υποδομές, κάτι που δείχνει πόσο αναγκαίο είναι το έργο που προγραμματίζει η κυβέρνηση. “Αν υπάρξουν ακραία ή έντονα καιρικά φαινόμενα η πόλη δεν μπορεί να αντεπεξέλθει” σημείωσε ο κ. Νίκας και προσέθεσε: “Οι συντηρήσεις που κάνουμε δεν λύνουν το πρόβλημα. Κάνουμε ο,τι μπορούμε, αλλά οι υποδομές δεν αρκούν”.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

27.000.000 ευρώ στις Περιφέρειες μετά από μια τετραετία οικονομικής ανομβρίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε η Επιτροπή Αγώνα Μάνης για τους Δασικούς Χάρτες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσομάλλης: Επιβεβαίωση όσων ξέραμε ήδη από 10 Ιανουαρίου για τον δικαστικό χάρτη της Μεσσηνίας – Αιχμές για τα «δια των ενεργειών μου»

Με αφορμή την εισαγωγή στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το

Χαρίτσης: «Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα»

«Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα», δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του στην

Μαντάς για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: «Παραμένει ενεργό και πλήρως λειτουργικό, διατηρώντας τη δικαστική και χωρική αρμοδιότητα που κατείχε έως σήμερα»

Πλήρη διατήρηση της δικαστικής ύλης για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, με παράλληλη διατήρηση του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους της χωρικής του αρμοδιότητας, περιλαμβάνει το

ΠΑΣΟΚ: Ανακοίνωσε τους τελευταίους οκτώ υποψήφιους ευρωβουλευτές – Ο Γιάννης Πάζιος ανάμεσα στους «εκλεκτούς»

Ανακοινώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ οι τελευταίοι 8 υποψήφιοι του κόμματος για τις ερχόμενες ευρωεκλογές. Ανάμεσα στους «εκλεκτούς» είναι και ο Γιάννης Πάζιος, μέλος της

Δείτε επίσης