Με λαμπρότητα γιόρτασε η Πύλος την Πολιούχο της Παναγία Μυρτιδιώτισσα (φωτο)

/

Την Πολιούχο και προστάτιδά της, Παναγία Μυρτιδιώτισσα, γιόρτασε σήμερα η Πύλος. Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων του Θεοφιλ. Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Χρυσοστόμου και του επιχώριου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της χαριτοβρύτου Εικόνος στους κεντρικούς δρόμους της Πύλου, οι οποίοι ήταν στρωμένοι με μυρτιές και ροδοπέταλα. Τιμές απέδωσαν η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος και του Δήμου Πύλου-Νέστορος, ενώ την ιερά εικόνα πλαισίωσαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος και νέοι με παραδοσιακές φορεσιές.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας επικαλέσθηκε τη χάρη της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας για όλο τον κόσμο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προσπάθειες κάποιων να αλλοιώσουν τα ήθη και τις παραδόσεις των Ελλήνων, με πρόσχημα ότι αυτό γίνεται και σε άλλες ξένες χώρες.

Παράλληλα, ευχαρίστησε αδερφικά τους Αρχιερείς για τη συμμετοχή τους στην πανήγυρη, καθώς επίσης και τους άρχοντες του τόπου και τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

ω1

ω2

ω3

ω6

ω5

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλαμάτα: Θρίλερ με τουρκικό ιστιοφόρο που έκρυβε 63 μετανάστες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προκόπης Παυλόπουλος και Πάνος Σκουρλέτης στην Τρίπολη για την επέτειο της Άλωσης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ