“Δώρο” 2 αεροδρόμια της Μεσσηνίας (Καλαμάτας και Τριόδου) στα ιδιωτικά συμφέροντα

16 Οκτωβρίου 2017

Κορυφώνονται οι παρασκηνιακές διαδικασίες για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας. Οι θιασώτες της παραχώρησης στους ιδιώτες ζητούν τώρα να παραχωρηθεί “πακέτο” στους ιδιώτες και το παλιό αεροδρόμιο της Τριόδου! Με ενδιαφέρον αναμένεται η άποψη του δήμου Μεσσήνης και του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας. 

Να παραχωρηθεί στους ιδιώτες, εκτός από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, και το παλιό αεροδρόμιο της Τριόδου ζητούν οι θιασώτες της ιδιωτικοποίησης του αερολιμένα της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Οι υποστηρικτές αυτής της άποψης ουσιαστικά ζητούν να παραχωρηθούν στα ιδιωτικά συμφέροντα δύο σημαντικές υποδομές της Μεσσηνίας με τη λογική ότι το κράτος δεν μπορεί ούτε να αναβαθμίσει του αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ούτε να αξιοποιήσει το παλιό αεροδρόμιο της Τριόδου. Έτσι, αντί να πιέσουν την πολιτεία ώστε να βρεθεί λύση που δεν θα αποκλείει το δημόσιο από τη σημαντικότερη και πιο αναπτυσσόμενη υποδομή του Νομού, προτείνουν να παραδοθεί στους ιδιώτες.

Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και το παλιό αεροδρόμιο της Τριόδου: 

ωω4

Μπροστάρης ο δήμαρχος Καλαμάτας

Μπροστάρης σε αυτή την υπόθεση έχει μπει ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας. Ο κ. Νίκας, γνωστός για τις νεοφιλελεύθερες ιδέες του, έχει δηλώσει ανοιχτά ότι είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου της Καλαμάτας (παραχώρηση τύπου Fraport), ενώ σήμερα δήλωσε ότι είναι υπέρ της παραχώρησης και του παλιού αεροδρομίου της Τριόδου. Σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας ο κ. Νίκας γνωστοποιεί “ότι συμφωνεί απολύτως με την αξιοποίηση του παλιού αεροδρομίου Τριόδου και τη σύνδεσή του με το νυν αεροδρόμιο Καλαμάτας. Η συγκεκριμένη ενέργεια θα δώσει σπουδαία προοπτική στον αερολιμένα Καλαμάτας και ο Π. Νίκας έχει συζητήσει γι’ αυτήν κατ’ επανάληψη με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα”.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, δεν είναι η πρώτη φορά που θέτει το συγκεκριμένο θέμα, καθώς, όντας διαχρονικά πιστός στις νεοφιλελεύθερες ιδέες του, έχει αναφερθεί στο ζήτημα από το 2015. Τότε είχε σπεύσει να δημοσιοποιήσει στην ιστοσελίδα του δήμου Καλαμάτας σημείωμα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το θέμα.

Η ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας (09/06/2015) για το παλιό αεροδρόμιο της Τριόδου:

ωω2

Η θέση της Μεσσήνης

Σημειώνεται ότι η πιο πάνω ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας είχε προκαλέσει την αντίδραση του δήμου Μεσσήνης, στον οποίο έχει ενοικιαστεί το παλιό αεροδρόμιο της Τριόδου από το 2014 έως το 2039. Σε σχετική του ανακοίνωση ο δήμος Μεσσήνης εξέφραζε την αντίθεσή του σε όποια εξέλιξη αγνοεί τον σχεδιασμό του Δήμου για την συγκεκριμένη υποδομή, η οποία σχετίζεται με την ανάπτυξη υποδομών μηχανοκίνητου αθλητισμού. “Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ή να σφετεριστεί για πολιτικούς προφανώς λόγους την αξιοποίηση του χώρου αυτού που ανήκει στο Δήμο μας” σημείωνε χαρακτηριστικά ο δήμος Μεσσήνης σε εκείνη την ανακοίνωσή του. Πλέον, το ενδιαφέρον, σχετικά με το δήμο Μεσσήνης, είναι αν θα επαναβεβαιώσει τη συγκεκριμένη θέση που έχει εκφράσει στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

Για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου της Καλαμάτας έχει πάρει σαφή θέση και ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας από το 2014, τασσόμενος κατά της ιδιωτικοποίησης. Μάλιστα το Νοέμβριο του 2014 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Καλαμάτας που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Μάκαρης, δήλωνε ότι “το αεροδρόμιο της Καλαμάτας δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί και πως οι τοπικοί φορείς και η τοπική κοινωνία δεν πρέπει να εφησυχάσουν ακόμη και εάν είναι εκτός της λίστας των προς ιδιωτικοποίηση αεροδρομίων, διότι με την ανάπτυξη που έχει θα μπει στη λίστα σε επόμενη φάση. Τέλος, αναφέρθηκε και εκείνος στην αναγκαιότητα υλοποίησης των απαραίτητων έργων αναβάθμισης και επέκτασης του αεροδρομίου”.

Την ίδια μέρα ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Πατσαρίνος, υπογράμμισε ότι “το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και όλα τα αεροδρόμια έχουν φτιαχτεί με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού γι’ αυτό και δεν πρέπει να περάσει η ιδιωτικοποίησή τους. Πρόσθεσε ότι η περιφερειακή του παράταξη θα είναι μπροστάρισσα σε αυτόν τον αγώνα και επιπλέον σημείωσε ότι υπάρχουν και οι εθνικοί λόγοι που επιβάλουν να παραμείνουν τα αεροδρόμια κρατικά”. Μέχρι σήμερα, παρότι το θέμα έχει τεθεί αρκετές μέρες, ούτε η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, ούτε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναφερθεί στο θέμα. Ως εκ τούτου με ενδιαφέρον αναμένεται και η αντίδραση όλων αυτών με αφορμή τις κινήσεις και τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας.

Οι δηλώσεις του κ. Μάκαρη και του κ. Πατσαρίνου υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ:

ωω1

Η περιφέρεια Πελοποννήσου

Υπενθυμίζεται ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη απαντήσει στην πρόκληση της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου της Καλαμάτας και, δια μέσου της Ντίνας Νικολάκου, έχει ταχθεί κατά της ιδιωτικοποίησης.

ωω3

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Περικοπή έως 4,5% στην επιδότηση – 26 ή 27 Οκτωβρίου το 70% στους λογαριασμούς

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: 1.000.000 ευρώ για έργο οδοποιίας για την παράκαμψη της Βέργας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης