Θεόκλητος: Επέστρεψε στο μοναστήρι που έγινε μοναχός πριν από τρεις δεκαετίες (φωτο)

/

Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου μετέβη χθες ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος, για πρώτη φορά μετά την χειροτονία του σε Επίσκοπο. Οι δεσμοί του Μητροπολίτη με το συγκεκριμένο μοναστήρι είναι στενοί, καθώς εκεί έγινε μοναχός σε ηλικία 18 ετών (1985), ενώ διετέλεσε και ηγούμενος από το 2007 έως το 2009.

Ο κ Θεόκλητος, εμφανώς συγκινημένος, από την παρουσία του στο χώρο ευχαρίστησε για την υποδοχή και αναφέρθηκε στα χρόνια της μοναχικής του ζωής στην Ιερά Μονή. “Σας αγαπώ όλους και θα προσεύχομαι για εσάς” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτη Προκόπιο Σμυρνή, τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μ. Σταγών Αρχιμανδρίτη Νήφωνα Καψάλη, τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής Αγίου Νικολάου Αναπαυσά Αρχιμανδρίτη Πολύκαρπο Βενέτη, αδελφούς της Ι. Μονής Βουλκάνου, καθώς και πατέρες από τα Μετέωρα.

Ο Ηγούμενος Προκόπιος, προσφωνώντας το νέο Μητροπολίτη τον καλωσόρισε στην Μονή της μετανοίας του, αναφέρθηκε στην πορεία της μοναχικής του ζωής και του προσέφερε αργυρό αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Βουλκανιώτισσας με την ευχή, να τον σκέπει και να οδηγεί τα διαβήματά του στη νέα του διακονία. Το Αναλόγιο πλαισίωσε αντιπροσωπεία από τη χορωδία “Μετεωρίτικο Ψαλτήρι” από την Καλαμπάκα.

ωωω2

ωωω3

ωωω4

ωωω5

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Ζητά αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών από την ανομβρία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μάθημα με …ομπρέλες: Διαμαρτυρία των μαθητών της Μάνης για το σχολείο της Καρδαμύλης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ