Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Ιδιώτες παντού» ζήτησε ο δήμαρχος Καλαμάτας από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Τα μεγάλα ζητήματα των υποδομών της Μεσσηνίας έθεσε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που είχαν οι δύο άνδρες μακριά από τις κάμερες και τους δημοσιογράφους.

Ιδιωτικοποιήσεις και ΣΔΙΤ

Ο δήμαρχος Καλαμάτας έθεσε στον κ. Τζανακόπουλο το ζήτημα του αεροδρομίου της Καλαμάτας, καθώς και αυτό της αναβάθμισης του εσωτερικού οδικού δικτύου της Μεσσηνίας. Ο κ. Νίκας επανέλαβε τη θέση του ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας μπορεί να αναβαθμιστεί μόνο με τη συμμετοχή ιδιώτη, ενώ ζήτησε τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου του Νομού. Μάλιστα, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στην πρότασή του η κατασκευή του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος να γίνει με τη μέθοδο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα), θέση την οποία έχει εκφράσει και κατά το παρελθόν.

Άκουσε, αλλά δεν απάντησε

Από την πλευρά του ο κ. Τζανακόπουλος άκουσε τις απόψεις του δημάρχου της Καλαμάτας, αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις, καθώς απέφυγε να εμπλακεί σε μια συζήτηση, η οποία μπορεί να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις σε σχέση με τον πολιτικό προσανατολισμό της κυβέρνησης. Άλλωστε, η απάντηση που έδωσε ο κ. Τζανακόπουλος στη συνέντευξη τύπου, η οποία δόθηκε μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Νίκα, σε σχέση με το αν η υιοθέτηση των ΣΔΙΤ συνιστά πολιτική μετατόπιση υπογράμμισε, μεν, ότι χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα φιλοεπενδυτικό κλίμα προσέθεσε, δε, ότι αυτό πρέπει να γίνει με όρους δίκαιης ανάπτυξης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ