Μετά τις εκλογές στην κεντροαριστερά: Τα αλλάζει όλα στη Μεσσηνία η Φώφη Γεννηματά

20 Νοεμβρίου 2017

Τις δυνάμεις τους μετράνε νικητές και χαμένοι στη Μεσσηνία με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα. Σαρωτικές αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό, το βουλευτικό ψηφοδέλτιο και τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις.

Η καθαρή νίκη της Φώφης Γεννηματά και στη Μεσσηνία δημιουργεί νέα δεδομένα στο εσωκομματικό παιχνίδι της κεντροαριστεράς στο Νομό.

Ο κομματικός μηχανισμός

Οι πρώτες αλλαγές που αναμένεται να γίνουν αφορούν τον τοπικό κομματικό μηχανισμό. Μπορεί οι συγκεκριμένες διαδικασίες, οι οποίες θα οδηγήσουν στη συγκρότηση νέων οργάνων, να μην έχουν αποφασιστεί ακόμα, ωστόσο, οι εσσωπαραταξιακές διαβουλεύσεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Μάλιστα, όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα από το εσωτερικό του νέου φορέα, θεωρούν βέβαιο ότι ο νέος κομματικός μηχανισμός θα αποτελείται από νέα πρόσωπα, τα οποία δεν είχαν εμπλοκή μέχρι σήμερα στον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ.

Το βουλευτικό ψηφοδέλτιο

Παράλληλα, στο προσκήνιο αναμένεται να βγουν νέες δυνάμεις και στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο. Πρόκειται για πρόσωπα, τα οποία διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στις εσωκομματικές εκλογές. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα προέρχονται και από χώρους που μέχρι σήμερα διατηρούσαν αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ και θα σηματοδοτούν την ανανέωση του χώρου.

Οι αυτοδιοικητικές ισορροπίες

Την ίδια στιγμή νέες ισορροπίες διαμορφώνονται και στον αυτοδιοικητικό χάρτη του νομού. Και σε αυτό το επίπεδο αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές, καθώς νέα πρόσωπα αναμένεται να συκγροτήσουν τη νέα αυτοδιοικητική πρόταση της κεντροαριστεράς. Παράλληλα, θα παραμείνουν ενεργές και θα ενισχυθούν εκείνες οι δυνάμεις, οι οποίες έδειξαν και στις εσωκομματικές εκλογές ότι μπορούν να εκφράσουν τον χώρο της κεντροαριστεράς.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην Καλαμάτα η Γενική Γραμματέας Τουρισμού για την έναρξη του 7ου Σχολείου Τουρισμού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έκτακτες ενισχύσεις για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Χαρίτσης: «Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα»

«Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα», δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του στην

Μενδώνη από την Καλαμάτα: «Η Ελλάδα πρέπει ενωμένη, με πίστη στη δημοκρατία και στις οικουμενικές αξίες του δυτικού πολιτισμού, να προχωρεί μπροστά»

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, παρέστη στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Καλαμάτα

Δείτε επίσης