Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αλέξης Χαρίτσης: 7 δις ευρώ για έργα προίκα στους δήμους την επόμενη τριετία

Συμφωνίες για έργα και προγράμματα χρηματοδότησης, ύψους 7 δισ. ευρώ, έχουν δρομολογηθεί για τα επόμενα τρία χρόνια. Παράλληλα, οι ΟΤΑ θα χρηματοδοτηθούν για την υλοποίηση κρίσιμων έργων, με ένα πρόγραμμα που θα φθάσει τα 2 δισ. ευρώ σε βάθος πενταετίας.

ξυ1

Αυτό τόνισε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Έχουμε αναπτύξει μία πολύ στενή και παραγωγική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία φέτος απέφερε περισσότερα από 2 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία. Τα δε επόμενα τρία χρόνια έχουμε δρομολογήσει συμφωνίες για έργα και προγράμματα χρηματοδότησης ύψους 7 δισ. ευρώ, που θα πυροδοτήσουν επενδύσεις άνω των 20 δισ. ευρώ με βάση τις εκτιμήσεις της ίδιας της ΕΤΕπ” επισήμανε ο κ. Χαρίτσης. “Καρπός αυτής της συνεργασίας είναι και το νέο πρόγραμμα για τη στήριξη των ΟΤΑ ύψους αρχικά 500 εκατ. ευρώ, που θα φθάσουν στα 2 δισ. ευρώ σε βάθος πενταετίας” πρόσθεσε. “Είναι ένα πρόγραμμα που θα χρηματοδοτήσει τους δήμους για την υλοποίηση κρίσιμων έργων στην ύδρευση και την αποχέτευση, την αγροτική οδοποιία, την αντιπλημμυρική προστασία, την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων τους” κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.

Πηγή:ΑΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ