Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιστροφή του Φίλιππου Σοφιανού στην Καλαμάτα – Στις 15 Δεκεμβρίου η πρεμιέρα του ΔΗΠΕΘΕΚ

Ένας …απατεών, «ο Φιάκας», του Δημοσθένη Μισιτζή, είναι η νέα παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, σε σκηνοθεσία Φίλιππου Σοφιανού.  και Η πρεμιέρα θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου και οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 4 Μαρτίου του 2018. Οι παραστάσεις κατά την εορταστική περίοδο θα δοθούν στις 22 Δεκεμβρίου, καθώς και στις 23, στις 26 και στις 29 Δεκεμβρίου, μα και στις 30 του μήνα, όπως και στις 2 Ιανουαρίου 2018. Κατά τα λοιπά, το έργο θα παίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και την Κυριακή στις 20.00.

messiniapress-sofianos1

Πληροφορίες για τη νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕΚ έδωσαν η Πρόεδρος της ΚΕ «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας Αναστασία Μπελογιάννη και ο σκηνοθέτης, σε συνέντευξη Τύπου στο ΔΗΠΕΘΕΚ. 

Ο κ. Σοφιανός, που κατάγεται από το Πεταλίδι, εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του για τη συνεργασία του με το ΔΗΠΕΘΕΚ «ένα θέατρο που κουβαλάει βαριά ιστορία». Ο γνωστός ηθοποιός σημείωσε ότι η επιστροφή του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, μετά από τρεις δεκαετίες και πλέον, αποτελεί την απαρχή μιας προσπάθειας, της οποίας ζητούμενο είναι η αναγέννηση του θεάτρου. Ο κ. Σοφιανός σημείωσε ότι το κοινό της Καλαμάτας αγαπάει το θέατρο, κάτι που το διαπιστώνει κάθε μέρα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεχίσει την συνεργασία του με το ΔΗΠΕΘΕΚ. 

messiniapress-sofianos2

Αναφερόμενος στην παράσταση και το έργο, τόνισε ότι αυτό είναι γραμμένο στην καθαρεύουσα, «σε γλώσσα που πρέπει να διατηρηθεί, γιατί είναι οι πηγές μας». Το μεγάλο στοίχημα είναι να επικοινωνηθούν τα μηνύματα του έργου στο κοινό σ’ αυτή τη γλώσσα, ενώ το δεύτερο στόχο συνιστά η ψυχαγωγία, δηλαδή «να κάνει το κοινό ένα διάλειμμα από το σκληρό ενεστώτα», όπως επεσήμανε ο κ. Σοφιανός.

messiniapress-sofianos3
Η κα Μπελογιάννη και ο κ. Σοφιανός ευχαρίστησαν το ξενοδοχείο Elite και τον επιχειρηματία Ανδρέα Ζαγάκο, αντίστοιχα, για την παροχή φιλοξενίας και εστίασης προς τους ηθοποιούς.

Ηθοποιοί: Φίλιππος Σοφιανός, Κώστας Χαλκιάς, Ματθίλδη Μαγγίρα, Όλγα Αλεξανδροπούλου και Άρης Tσαμπαλίκας. Τα σκηνικά και κοστούμια επιμελείται ο Γιάννης Μετζικώφ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ