Συμφωνία για την έναρξη συνομιλιών σχηματισμού μεγάλου συνασπισμού στο Βερολίνο (Bild)

1 Δεκεμβρίου 2017

Οι συντηρητικοί της Αγγελα Μέρκελ (CDU/CSU)  και οι σοσιαλδημοκράτες (SPD) του Μάρτιν Σουλτς συμφώνησαν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση με τον πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ να αρχίσουν διερευνητικές συνομιλίες με στόχο τον σχηματισμό ενός ακόμη μεγάλου συνασπισμού, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild και τις δηλώσεις στελέχους της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU).
Η Αγγελα Μέρκελ της CDU, ο Χορστ Ζέεχοφερ της CSU και ο Μάρτιν Σουλτς του SPD συζήτησαν διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις για την έξοδο από την πολιτική κρίση – τον σχηματισμό μεγάλου συνασπισμού, κυβέρνησης μειοψηφίας και τη διενέργεια νέων εκλογών. Αλλά, τελικά συμφώνησαν να αρχίσουν συνομιλίες για τον σχηματισμό «μεγάλου συνασπιμσού», αναφέρει η εφημερίδα.

Ο πρόεδρος του SPD Μάρτιν Σουλτς δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συζητήσει με τους συντηρητικούς της Αγγελα Μέρκελ για την έξοδο της Γερμανίας από το πολιτικό αδιέξοδο, χωρίς να δεσμευθεί για τον σχηματισμό μεγάλου συνασπισμού.
«Εχουμε πολλές εναλλακτικές λύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης, πρέπει να μιλήσουμε για κάθε μία από αυτές, και αυτό θα προτείνω στην ηγεσία του κόμματος τη Δευτέρα», δήλωσε ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών σήμερα, μετά την χθεσινή του συνάντηση με την καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ

Πηγή:ΑΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η κυβέρνηση θέτει στους θεσμούς όρια για το θέμα των πλειστηριασμών

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χιμένεθ: Τρεις με τέσσερις μεταγραφές τον Ιανουάριο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ

Δείτε επίσης