Σύμπραξη περιφέρειας Πελοποννήσου με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

/

Τη Μακεδονία παρουσίασε την Κυριακή στην Καλαμάτα ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος. Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Rex” αποτελεί την πρώτη προσπάθεια συνένωσης δυνάμεων μεταξύ των δύο περιφερειών με στόχο να βρεθεί κοινός βηματισμός σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

messiniapress-mak4

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε, εκτός του κ. Θάνου, η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, η εντεταλμένη σύμβουλος τουρισμού, Αντωνία Μπούζα, η αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτα Ντίντα, ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής, Γιάννης Αργυράκης και εκπρόσωποι φορέων της Μεσσηνίας.

messiniapress-mak2

Ο κ. Θάνος παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ αναφέρθηκε και στα περιθώρια συνεργασίας που ανοίγονται ανάμεσα στις δύο περιφέρειες. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Θάνος οι δυνατότητες συνεργασιών, κυρίως στον τουριστικό τομέα είναι σημαντικές και τόνισε ότι στη Μακεδονία δραστηριοποιούνται πολλοί Πελοποννήσιοι, οι οποίοι μπορούν να είναι ο συνδετικός κρίκος στην προσπάθεια ανάπτυξης ισχυρών δεσμών ανάμεσα στις δύο περιοχές. Προσέθεσε,δε, ότι η σύμπραξη των δύο Περιφερειών μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για την συνεργασία όλων των περιφερειών της Χώρας

Από την πλευρά της η κα Νικολάκου τόνισε ότι η συνεργασία των δυο Περιφερειών αποτελεί κομβικής σημασίας ζήτημα για την περιφέρεια Πελοποννήσου, τονίζοντας ότι μέσα από αυτή μπορούν να ανοίξουν δρόμοι τόσο στον τουρισμό όσο και στην προώθηση τοπικών προϊόντων. Σημείωσε οτι με τη συνεργασία αυτή η περιφέρεια Πελοποννήσου “βάζει ψηλά τον πήχη”, καθώς προχωρά σε στρατηγική σημασία με μια από τις μεγαλύτερες περιφέρειες της Χώρας. Την πεποίθηση οτι μπορούν να προκύψουν σημαντικά οφέλη στον τομέα του τουρισμού από τη συνεργασία εξέφρασε και η Αντωνία Μπούζα.

messiniapress-mak5

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση στην Καλαμάτα ήταν η πρώτη από μια σειρά άλλων που θα ακολουθήσουν τόσο σε πόλεις της Πελοποννήσου, αλλά και σε πόλεις της Μακεδονίας, ενώ οι δύο Περιφέρειες αναμένεται το ερχόμενο χρονικό διάστημα να αναπτύξουν σημαντικές δράσεις, κυρίως, στον τομέα του τουρισμού. Υπενθυμίζεται ότι η Καλαμάτα συνδέεται αεροπορικώς με τη Θεσσαλονίκη, γεγονός το οποίο μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο πόλεων και των δύο Περιφερειών και να αποτελέσει τη βάση μια σημαντικής σύμπραξης. 

messiniapress-mak1

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο συνέδριο της ΝΔ ο δήμαρχος Καλαμάτας και τοπικά “γαλάζια” στελέχη (φωτο)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συμμαχίες για τους επιχειρηματίες “χτίζει” ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ