Στο δασαρχείο Καλαμάτας η Γ. Κοζομπόλη για την οριστική κύρωση των δασικών χαρτών

/

Το Δασαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε η Βουλευτής Μεσσηνίας και είχε συνάντηση με τον Διευθυντή Δασών Μεσσηνίας κ. Σωτηρόπουλο.

Ο κ. Σωτηρόπουλος, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της κας Κοζομπόλη, ενημέρωσε για την πορεία κύρωσης των δασικών χαρτών. Ανέφερε ότι έχει κυρωθεί το 94, 22% του αναρτημένου δασικού χάρτη της Μεσσηνίας. Ότι έχουν υποβληθεί 3.000 αιτήματα για διόρθωση πρόδηλων σφαλμάτων, τα οποία έχουν εξεταστεί στο σύνολό τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αναμένεται η επικύρωσή τους από τις Επιτροπές Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων. Ότι έχουν υποβληθεί 14.000 αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη και 5.500 αιτήματα εξαγοράς δασικών εκτάσεων που καλλιεργούνται. Ότι συγκροτήθηκαν τέσσερις Επιτροπές στη Μεσσηνία, (τρεις στην Καλαμάτα και μία στη Κυπαρισσία), οι οποίες θα εξετάσουν τις αντιρρήσεις που έχουν υποβληθεί.

Επισημάνθηκε η απλοποίηση των διαδικασιών και η μείωση της γραφειοκρατίας που επιφέρει ο κυρωμένος δασικός χάρτης. Εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την κατάρτιση του κτηματολογίου, απλοποιείται η διαδικασία της οικοδόμησης των εκτός σχεδίου πόλεως ακινήτων, ο εντοπισμός των ιδιωτικών εκτάσεων για την χορήγηση επιδοτήσεων, οι αγοραπωλησίες και διευκολύνεται ο έλεγχος και η επιτήρηση των δασικών εκτάσεων από την πολιτεία.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παρασκευή αντί για το Σάββατο η λαϊκή αγορά της Καλαμάτας εξαιτίας των Θεοφανείων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνάντηση εκπροσώπων των πυροσβεστών της Μεσσηνίας με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση Γερονικολού για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Τρίπολη: «Παραμύθια Μητσοτάκη και υπουργών για τα έργα της Μεσσηνίας – Οι μόνοι που τον πιστεύουν είναι οι βουλευτές του»

Δήλωση, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Τρίπολη, έκανε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας