Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τατούλης – Νικολάκου ανακοίνωσαν το πράσινο φως του Ελεγκτικού για τα σκουπίδια

Στο ζήτημα της ολοκληρωμένης κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου αναφέρθηκαν σήμερα από την Καλαμάτα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης και η αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου. Τόσο ο κ. Τατούλης όσο και η κα Νικολάκου, οι οποίοι βρέθηκαν στην Καλαμάτα με αφορμή της κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ανακοίνωσαν ότι δόθηκε το πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο σε σχέση με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ). Η θετική απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου, την οποία είχε αποκαλύψει από χθες το messiniapress, αποτελεί το τελευταίο βήμα πριν την υπογραφή της σύμβασης με την ΤΕΡΝΑ στο πλαίσιο της ΣΔΙΤ που έχει «τρέξει» η Περιφέρεια.

Ικανοποίηση Τατούλη

Μιλώντας στους εργαζόμενους της Π.Ε. Μεσσηνίας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου εμφανίστηκε ικανοποιημένος για τις εξελίξεις που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων. «Δεν κάναμε πίσω ούτε στιγμή» είπε ο κ. Τατούλης παρά τις, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «πολιτικές υστερόβουλες απόψεις και τις πολιτικές επιθέσεις που δεχθήκαμε».

Νικολάκου: Η Πελοπόννησος αλλάζει σελίδα

Στις εξελίξεις που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου αναφέρθηκε και η αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου. Η κα Νικολάκου δήλωσε δικαιωμένη από τις εξελίξεις. «Συκοφαντηθήκαμε συγκεκριμένα πρόσωπα πολλές φορές, ο περιφερειάρχης και εγώ. Όμως το να επιμένουμε να λυθεί το πρόβλημα ήταν για εμάς πολύ ισχυρό κίνητρο» ανάφερε η κα Νικολάκου και προσέθεσε: «Το έργο αυτό φέρει την υπογραφή του περιφερειάρχη. Αυτός το οραματίστηκε, αυτός το σχεδίασε και η περιφερειακή αρχή το υλοποίησε μέχρι το στάδιο του διαγωνισμού». Παράλληλα, η αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι με το έργο αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την πιο «βρώμικη» μετατρέπεται στην πιο «πράσινη» Περιφέρεια και υπογράμμισε ότι η Πελοπόννησος «αλλάζει σελίδα».

Η κα Νικολάκου αναφέρθηκε και στα περιθώρια βελτιωτικών κινήσεων σε σχέση με το έργο υπογραμμίζοντας ότι η υπογραφή της σύμβασης θα γίνει με βάση το διαγωνισμό. Ωστόσο, παρατήρησε ότι βελτιωτικές κινήσεις «μπορούν να γίνουν και θα γίνουν».

Τέλος, η αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε και στους δήμους που αντιδρούν στην υλοποίηση του έργου σημειώνοντας ότι θα πρέπει να συμπορευθούν με την Περιφέρεια καθώς σε αυτή την προσπάθεια, όπως τόνισε, δεν περισσεύει κανένας. «Θα πρέπει να αφήσουμε πίσω την εποχή των χωματερών, των σκουπιδιών στα ποτάμια, στους δρόμους, στους αρχαιολογικούς χώρους και να δώσουμε υπεραξία στον τουρισμό μας, στα αγροτικά μας προϊόντα, πάνω απ’ όλα σε εμάς τους ίδιους τους Πελοποννήσιους πολίτες» τόνισε χαρακτηριστικά η κα Νικολάκου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ