Γερμανία: Γκρίνια και οργή στις τάξεις των συντηρητικών

8 Φεβρουαρίου 2018

Η συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού με τους σοσιαλδημοκράτες έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια πολλών συντηρητικών που προσάπτουν στην Αγγελα Μέρκελ υπερβολικές υποχωρήσεις στο όνομα της τέταρτης θητείας της στην εξουσία.

«Η σύνθεση της κυβέρνησης είναι πολιτικό σφάλμα», δήλωσε ο βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU) Κρίστιαν φον Στέτεν στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Είναι σπάνιο να ακουστεί μία τόσο σφοδρή επίκριση στους κόλπους της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης, όπου η κουλτούρα της δημόσιας αντιπαράθεσης δεν είναι τόσο διαδεδομένη όσο στο SPD.

Ο πρόεδρος του οικονομικού συμβουλίου της CDU Βόλφγκανγκ Στάιγκερ κάνει από την πλευρά του λόγο για ένα «αξιοθρήνητο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων» στην τοπική εφημερίδα Neue Osnabrucker Zeitung, ενώ, με περισσότερο διπλωματικό τρόπο, ο πρωθυπουργός του Σλέσβιχ-Χολστάιν Ντάνιελ Γκίντερ κάνει λόγο για «ένα αποτέλεσμα που δεν μπορεί να ικανοποιεί την Ενωση».

Ακούγοντας ορισμένες αντιδράσεις στελεχών των συντηρητικών, «είναι ευτυχές γεγονός που η CDU δεν έχει συνδέσει τον σχηματισμό κυβέρνησης με ψήφο των μελών της», σχολιάζει η Suedeutsche Zeitung αναφερόμενη στο εσωτερικό δημοψήφισμα του SPD.

Πηγή:ΑΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Π. Ρουμελιώτης: Σε άνοδο για πρώτη φορά από το 2010 το ΑΕΠ της Ελλάδας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στουρνάρας για Novartis: Δεν υπάρχει βάση για τις εναντίον μου αιτιάσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Τεταμένη η ατμόσφαιρα στα πανεπιστήμια – Kίνημα φιλοπαλαιστινίων Αμερικανών φοιτητών

Εκατοντάδες συλλήψεις, αστυνομικοί των δυνάμεων καταστολής των ταραχών αντιμέτωποι με οργισμένους φοιτητές: η ατμόσφαιρα παραμένει ηλεκτρισμένη σήμερα στα αμερικανικά πανεπιστήμια, που βρίσκονται

Δείτε επίσης