Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Άρωμα γυναίκας» στη ΝΔ Μεσσηνίας – Ξεκίνησε η «προεκλογική» περίοδος για τη ΝΟΔΕ

Ξεκίνησε η …προεκλογική περίοδος εν’ όψει των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας. Δύο γυναίκες οι πρώτες ενδιαφερόμενες. «Ναυάγησε» η περίπτωση του Σαράντου Μαρινάκη. Στάση αναμονής από άλλους ενδιαφερόμενους. Προβληματισμός στη ΝΔ για το ενδεχόμενο τριγμών με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές. 

Ξεκίνησε η «ώσμωση» των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία εν’ όψει των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας.

Οι δύο γυναίκες

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας ενδιαφέρον για τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας έχουν δείξει δύο γυναίκες. Η πρώτη είναι η νυν πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Νατάσα Κυριακοπούλου, η οποία εμφανίζεται να έχει αλλάξει στάση και πλέον δεν είναι αρνητική στο ενδεχόμενο να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. Η δεύτερη ενδιαφερόμενη για τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ, όπως σημειώνουν στελέχη της ΝΔ που γνωρίζουν τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, είναι στέλεχος στο οποίο η η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εμπιστευθεί θέση ευθύνης και εκτιμάται ότι διαθέτει τα εσωκομματικά ερείσματα που μπορούν να την οδηγήσουν στην προεδρία της ΝΟΔΕ.

Η περίπτωση του Σ. Μαρινάκη

Σημειώνεται ότι αρχικά για τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας είχε ακουστεί το όνομα του δημοτικού συμβούλου Καλαμάτας, Σαράντου Μαρινάκη. Ωστόσο, μεσολάβησε ο ορισμός του σε πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Καλαμάτας, θέση ασυμβίβαστη με αυτή του προέδρου της ΝΟΔΕ, και έτσι η συγκεκριμένη περίπτωση «ναυάγησε».

Στάση αναμονής και προβληματισμός 

Για τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας ενδιαφέρονται και άλλα στελέχη της ΝΔ, τα οποία όμως τηρούν στάση αναμονής. Όπως σημειώνουν ορισμένα εξ’ αυτών δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι τελικά θα υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για την ανάδειξη νέων οργάνων του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ. Μάλιστα, Στελέχη της ΝΔ, που έχουν επαφή με τον κεντρικό κομματικό μηχανισμό, σημειώνουν ότι ήδη έχει εκφραστεί προβληματισμός για το πόσο ευνοεί τη ΝΔ τη δεδομένη πολιτική συγκυρία να ανοίξει εσωκομματικά ζητήματα, που είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε προστριβές τοπικών στελεχών σε ολόκληρη τη Χώρα, και αναφέρονται σε φωνές που λένε ότι η καλύτερη λύση για τη ΝΔ θα είναι να αναβληθούν οι διαδικασίες. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ