Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κίνημα Αλλαγής: Δεξιόστροφη ομιλία Χρυσοχοίδη – Αποστάσεις Γερονικολού από τη ΝΔ

Αντιδράσεις σε πολλά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής προκάλεσε η χθεσινή τοποθέτηση του Μιχάλη Χρυσοχοίδη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του νέου φορέα. Η ομιλία του κ. Χρυσοχοίδη είχε σαφή συντηρητική χροιά γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο και ενόχλησε μέλη και φίλους του Κινήματος Αλλαγής. Χαρακτηριστικό της νευρικότητας που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Χρυσοχοίδη είναι ότι το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε αρκετές φορές να διακόψει την ομιλία του, προκειμένου να απαντήσει σε ενστάσεις που διατυπώνονταν από μέλη και φίλους του Κινήματος. Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά στη σημερινή ή τη …χθεσινή συντηρητική παράταξη, καθώς εξάντλησε την κριτική για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή.

Σαφέστατες αποστάσεις από Γερονικολό

Ομιλητής στην εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής ήταν και το μέλος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας, Μενέλαος Γερονικολός. Ο κ. Γερονικολός κατά την ομιλία του, σε αντίθεση με τον κ. Χρυσοχοίδη, κράτησε σαφέστατες αποστάσεις από τη συντηρητική παράταξη συνολικά οριοθετώντας με σαφήνεια το πολιτικό και ιδεολογικό περίγραμμα του Κινήματος Αλλαγής στην κεντροαριστερά. «Η ΝΔ» σημείωσε ο κ. Μ. Γερονικολός «είναι φανερό ότι στρέφεται όλο και πιο δεξιά, επαναφέροντας τις παλιές συντηρητικές πολιτικές, αμετανόητη για τις εγκληματικές πολιτικές του παρελθόντος. που μας οδήγησαν ένα βήμα πριν την Εθνική καταστροφή». Τέλος, ο κ. Γερινοκολός άσκησε κριτική στις επιλογές της κυβέρνησης και αναφέρθηκε στο πολιτικό διακύβευμα του νέου φορέα. «Ως σοσιαλιστές και δημοκράτες, είμαστε ιστορικά ενταγμένοι στην αριστερή πλευρά της αντιπαράθεσης» τόνισε ο κ. Γερονικολός.

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση συμμετείχε και το μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιώργος Μπουλμπασάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στις θεσμικές και καταστατικές τομές που πρέπει να συνοδεύουν το νέο πολιτικό εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής. 

*Από αριστερά προς τα δεξιά στη φωτογραφία: Ο Μενέλαος Γερονικολός, ο Τάκης Παπαδόπουλος, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης και ο Γιώργος Μπουλμπασάκος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ