Συνάντηση του Π. Τατούλη με τον Π. Νίκα για σημαντικά έργα του δήμου Καλαμάτας – Αναλυτικά οι αποφάσεις

Για σημαντικά έργα του δήμου Καλαμάτας συζήτησαν και συμφώνησαν σήμερα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο Καλαμάτας συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης: το μέρος του που αφορά σε αναπλάσεις και κοινωνικές δράσεις: Για τις αναπλάσεις είναι δυνατόν να ξεκινήσουν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες υλοποίησης των έργων, ανάλογα με τη μελετητική τους ωριμότητα. Στο Δήμο Καλαμάτας είναι ώριμες μελετητικά οι αναπλάσεις των οδών Ναυαρίνου και Πλαστήρα. Σύντομα θα υπάρξει ωριμότητα για τις οδούς Αναγνωσταρά, 23ης Μαρτίου και τους δρόμους του Ιστορικού Κέντρου πάνω από την 23ης Μαρτίου.
Όσον αφορά στο κοινωνικό πρόγραμμα, θα γίνει συνάντηση την Τετάρτη της προσεχούς εβδομάδας στην Καλαμάτα, μεταξύ εκπροσώπων του Δήμου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την πλήρη εξειδίκευση του προγράμματος.

ΕΣΠΑ: Σχετικά με τις εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ και σε αντίστοιχες προσκλήσεις που έχουν εκδοθεί υπήρξε η εξής ενημέρωση: α) για την κατασκευή επιπλέον αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Άριος και την αντικατάσταση του αγωγού μεταφοράς νερού από το Πήδημα στ’ Αρφαρά φαίνεται ότι η προοπτική ένταξης μπορεί να είναι θετική, β) για τη συντήρηση του πρώην Πολυκλαδικού, η απάντηση στην πρόταση του Δήμου θα είναι αρνητική, διότι δεν προβλέπονται εντάξεις έργων που αφορούν σε συντηρήσεις ή ενεργειακή αναβάθμιση.


Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων: Το συμπληρωματικό έργο του δρόμου Άνω – Κάτω Βέργα, από την Άνω Βέργα μέχρι την 1η επαρχιακή οδό, είναι υπό αξιολόγηση με σχετικά καλές προοπτικές.


Πολεοδομικά θέματα:
i) σχετικά με τα επικείμενα στα πυκνοδομημένα Ανατολικής Παραλίας, υπογράφεται από τον Περιφερειάρχη απόφαση, ii) για τα έργα Πράσινου Ταμείου, που είναι οι αναπλάσεις των οδών Ιατροπούλου και Κολοκοτρώνη και για την τροποποίηση του ρυμοτομικού, θα ληφθεί απόφαση από το ΣΥΠΟΘΑ και αμέσως μετά θα εκδοθεί απόφαση Περιφερειάρχη iii) η μεμονωμένη πράξη εφαρμογής Αγιάννας (πρόσβαση στο 7ο Γυμνάσιο) σε 20 μέρες θα έχει υπογραφεί από τον Περιφερειάρχη, iv) η μεμονωμένη πράξη εφαρμογής στην οδό Δράκου θα υπογραφεί από τον Περιφερειάρχη σε 15 ημέρες v) για την οδό Βουλγαροκτόνου, υπεγράφη απόφαση από τον Περιφερειάρχη και ο Δήμος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τον ορισμό τιμής μονάδος

ΓΟΕΒ Παμίσου: παρεδόθη έγγραφο του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Σπερχογείας. Στο Δήμαρχο γνωστοποιήθηκε ότι η συνολική αναβάθμιση των εγγειοβελτιωτικών έργων Παμίσου θα ενταχθεί σε παρέμβαση του Υπουργείου Υποδομών, προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ.

City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τριτοκοσμικές εικόνες: Απαράδεκτες συνθήκες στη δεξαμενή ύδρευσης της Πύλου και της Γιάλοβας (φωτο)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεσσηνία: “Βόμβα” του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Περικλή Μαντά στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Όχι» Βασιλόπουλου στην πεζοδρόμηση της οδού Ναυαρίνου έως την Ηρώων – Αν και εφόσον δημιουργηθούν κατάλληλες συνθήκες θα τεθεί θέμα για το τμήμα από Φαρών έως Ακρίτα

Αρνητικά απάντησε η Δημοτική Αρχή στο ερώτημα του προέδρου του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, σχετικά με την εξέταση της δυνατότητας προσωρινής πεζοδρόμησης

Δείτε επίσης