Ανακοίνωση …γρίφος της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Πέτρου Τατούλη

2 Απριλίου 2018

Ερωτήματα προκαλεί σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας κατά του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη. “Ούτε γι’ αστείο να μην ψάχνεις να βρεις επαφή με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ” …φωνάζει η Νομαρχιακή Επιτροπή του Νομού στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου. 

Εύλογα ερωτήματα, σχετικά με την σκοπιμότητα που υπηρετεί, προκαλεί η σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας εναντίον του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη.

Η ανακοίνωση ξεκινά με αναφορά στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πελοποννήσου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο τέλος Φεβρουαρίου στην Τρίπολη. Η συγκεκριμένη αναφορά μάλλον λειτουργεί ως επίφαση, δεδομένου ότι από εκείνο το συνέδριο έχει μεσολαβήσει ένας ολόκληρος μήνας και άρα η ετεροχρονισμένη αναφορά σε αυτό δεν μπορεί να έχει άλλο πολιτικό νόημα.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με μια αναφορά, η οποία χρίζει δημοσιογραφικής διερεύνησης, καθώς σημειώνει ότι ο κ. Τατούλης “φρόντισε να ανακοινώσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ”. Τέτοια δήλωση ή ανακοίνωση του κ. Τατούλη, ωστόσο, ως προς το σκέλος της στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει καταγραφεί δημοσιογραφικά και ως εκ τούτου χρειάζεται αποσαφήνιση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας.

Στη συνέχεια η ΝΕ εξαπολύει επίθεση εναντίον του περιφερειάρχη Πελοποννήσου εμπλέκοντας το ζήτημα των υποκλοπών του γραφείου της κας αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, ενώ σημειώνει ότι ο κ. Τατούλης “εκφράζει ό,τι παλαιό και αρρωστημένο έρχεται από το ξεπερασμένο πολιτικό σύστημα”.

Ωστόσο, οι γραμμές της ανακοίνωσης που φαίνεται ότι έχουν πολιτικό νόημα και αποτελούν τον λόγο για τον οποίο γράφτηκε αυτή η ανακοίνωση βρίσκονται στο τέλος της ανακοίνωσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας …φωνάζει στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου “να μην ψάχνει να βρει επαφή με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ” και καταλήγει σημειώνοντας ότι συνεχίζει τον αγώνα του για σημαντικές αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση. Οι δύο συγκεκριμένες αναφορές αποτελούν γρίφους. Το …έντονο κάλεσμα προς τον κ. Τατούλη να μην ψάχνει επαφή με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στον κ. Περιφερειάρχη ή σε δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ; Αν απευθύνεται στον κ. Τατούλη η ΝΕ θα πρέπει να μας πει αν και με ποιο τρόπο έγινε τέτοια προσπάθεια. Αν η αναφορά αυτή απευθύνεται σε δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, ως προειδοποίηση, τότε το …μήνυμα είναι άλλο και έχει διαφορετικούς αποδέκτες. Τέλος, η …υπενθύμιση ότι οι αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση απαιτούν “δημοκρατικές, συμμετοχικές και διαφανείς διαδικασίες” δεν προκύπτει πως μπορούν να συνδέονται με έναν πολιτικό που δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός και αν και αυτή η αναφορά δεν απευθύνεται στον κ. Τατούλη, αλλά αποτελεί μια χρήσιμη υπενθύμιση προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ…

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Μια φυσιολογική και απαραίτητη συνεργασία μεταξύ της Κυβέρνησης και της αιρετής Περιφέρειας για την οργάνωση του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Πελοπόννησο, ο κ. Τατούλης προσπάθησε να την καρπωθεί για ιδιοτελείς σκοπούς.

Έτσι φρόντισε να ανακοινώσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλαβαίνουμε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται, μιας και αμφισβητείται από τους φυσικούς του πολιτικούς συμμάχους αλλά και επειδή είναι σε πανικό και δεν μπορεί ορθά και λογικά να αντιμετωπίσει ούτε τους «κοριούς στον κόρφο του».

Ο κ. Τατούλης εκφράζει ό,τι παλαιό και αρρωστημένο έρχεται από το ξεπερασμένο πολιτικό σύστημα και ούτε γι’ αστείο να μην ψάχνει να βρει επαφή με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για σημαντικές αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση με δημοκρατικές, συμμετοχικές, διαφανείς διαδικασίες προς το συμφέρον της ανάπτυξης και των πολιτών”.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στα κρύα του λουτρού Καφαντάρης και Κατσίβελας: “Όχι” της ΝΔ για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Άδειασμα” της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, η οποία παραμένει “Καρφωμένη” στην καρέκλα…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας ενόψει Πρωτομαγιάς: Ενωμένοι στους κοινωνικούς αγώνες θα διώξουμε αυτή την αδίστακτη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση

Κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής σημειώνεται: «Για 138 χρόνια η

Nέα Αριστερά Μεσσηνίας: Tην 1η Μάη συμμετέχουμε στην απεργία και τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία

Ανακοίνωση, σχετικά με την Πρωτομαγιά και τις κινητοποιήσεις σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία, εξέδωσε η Νέα Αριστερά Μεσσηνίας. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Την

Συνέδριο για τη γεωργία στην Καλαμάτα: Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία Σαμαρά – «Πρώτη» του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη Μεσσηνία

Επίτιμος ομιλητής συνεδρίου με θέμα τα αγροτικά ζητήματα, το οποίο πραγματοποιείται στο Μέγαρο Χορού, ο πρώην Πρωθυπουργός. Κεντρικός εισηγητής ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Δείτε επίσης