Οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγύηση για την εθνική μας ασφάλεια

22 Μαΐου 2018

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, γιορτάστηκε φέτος η 45η επέτειος από το Κίνημα του Ναυτικού επί του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ», στο ‘Αλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης, στη Μαρίνα Φλοίσβου.

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Πάνος Καμμένος, στην ομιλία του μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε ως ήρωες της εποχής μας τα μέλη του πολεμικού ναυτικού, που «με γενναιότητα, αυτοθυσία, ψυχική δύναμη και σθένος, όρθωσαν το ανάστημά τους, σε ένα στυγνό καθεστώς, το οποίο κατέλυσε το σύνταγμα και κάθε έννοια σεβασμού των ανθρωπίνων και δημοκρατικών δικαιωμάτων των Ελλήνων».

Ο ΥΕΘΑ τόνισε ακόμα πως «το μήνυμα του αγώνα τους παραμένει διαχρονικό. Επικαιροποιείται μπροστά σε κάθε δυσκολία, σε κάθε πρόκληση που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας».

Επιπρόσθετα, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε πως «κάθε μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση επιτυγχάνεται με υπέρβαση, με αγώνα συλλογικό και κοινωνική προσπάθεια ανιδιοτελή. Και αυτό το οποίο απολαμβάνουμε και δυστυχώς το θεωρούμε δεδομένο, αποτελεί τον καρπό της αυτοθυσίας πολλών καθημερινών ανθρώπων. Ο αγώνας αυτός συνεχίζεται. Είναι καθημερινός. Αφενός για να βελτιώσουμε την ποιότητα των θεσμών και προπάντων την αποτελεσματικότητα των λειτουργιών του πολιτικού μας συστήματος, εμβαθύνοντας στην προστασία των ατομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού. Αφετέρου για να προασπίσουμε το πολίτευμά μας από ακραίες και μισαλλόδοξες φωνές, που επιχειρούν να υποβαθμίσουν το τεράστιο θεσμικό, ιστορικό και αξιακό κεφάλαιο της σύγχρονης ελληνικής αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας».

Τέλος απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόνισε πως «αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας σήμερα, αποτελούν στυλοβάτη του έθνους, αλλά και των δημοκρατικών θεσμών, εγγύηση για την εθνική μας ασφάλεια από κάθε εξωτερική απειλή».

Πηγή:ΑΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κίνημα Αλλαγής: Στην Καλαμάτα ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στους 65 οι νεκροί από τον καύσωνα στο Πακιστάν

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε επίσης