Kολοσσοί “ψάχνουν” για υδρογονάνθρακες στη θάλασσα της Πελοποννήσου

4 Ιουλίου 2018

Δημοσιεύθηκαν οι αποφάσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, με τις οποίες ορίζεται η κοινοπραξία των Ελληνικών Πετρελαίων με την Total και την Exxon Mobil ως επιλεγείς αιτών για την παραχώρηση των θαλάσσιων περιοχών της Κρήτης και της Πελοποννήσου για έρευνες υδρογονανθράκων.

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι μπαίνει το ζήτημα των ερευνών για υδρογονάνθρακες σε θαλάσσιο “οικόπεδο” επί του οποίου διαθέτει δικαιώματα η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε τον Δεκέμβριο του 2017. Τα επόμενα στάδια περιλαμβάνουν τον έλεγχο των συμβάσεων μίσθωσης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, την υπογραφή τους από την ΕΔΕΥ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων) και τις κοινοπραξίες και την έγκρισή τους από τον υπουργό πριν κατατεθούν στη βουλή για κύρωση. Οι υπό παραχώρηση περιοχές έχουν έκταση 19.868 20.058 τ.χλμ. Αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα στο θέμα του θαλάσσιου οικοπέδου που ανήκει στην περιφέρεια Πελοποννήσου είχε αναφερθεί και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου:

Τατούλης: Ενεργειακός κόμβος για την τροφοδότηση της Ευρώπης η Πελοπόννησος

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: Βολές Μάκαρη κατά της δημοτικής αρχής για την παράδοση του Μεγάρου Χορού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τατούλης: Ενισχυμένη η Πελοπόννησος με την έναρξη των ερευνών για υδρογονάνθρακες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης