“Πόλεμος” για το Φεστιβάλ Δρόμου: Ανακάλεσε την άδεια διεξαγωγής ο δήμος Καλαμάτας

28 Ιουλίου 2018

Σε ανάκληση της άδειας διεξαγωγής του Φεστιβάλ Δρόμου, το οποίο πραγματοποιείται στο πάρκο, προχώρησε ο δήμος Καλαμάτας, καθώς δεν τηρήθηκε το ωράριο που είχε συμφωνηθεί, κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων.

Η θέση των διοργανωτών

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο φεστιβάλ είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα της Καλαμάτας, καθώς συγκεντρώνει χιλιάδες νεολαίους, αλλά και δεκάδες καλλιτέχνες.

Μετά τη γνωστοποίηση της απόφαση του Δήμου οι διοργανωτές του Φεστιβάλ εξέδωσαν την πιο κάτω ανακοίνωση: “Δυστυχώς είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας ακυρώνεται με απόφαση του Δήμου Καλαμάτας. Η αιτιολογία είναι η παράβαση ωραρίου στις χθεσινές συναυλίες.

Αναγνωρίζουμε το λάθος της διοργάνωσης και ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τους περίοικους που ενοχλήσαμε. Θεωρούμε την αντίδραση του δήμου πολύ αυστηρή, την στιγμή μάλιστα που πρόσφατα σε εκδήλωση του δήμου έγινε παρόμοιο λάθος.

Ζητάμε συγνώμη από τους 200 καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό που τους ταλαιπωρήσαμε με το να έρθουν στην Καλαμάτα χωρίς να παρουσιάσουν την δουλειά τους. Το ίδιο και για τους εκατοντάδες επισκέπτες που ήρθαν από άλλες περιοχές της Ελλάδας μόνο για το φεστιβάλ.

Ευχαριστούμε όλους τους καλλιτέχνες, τα 4000 κόσμου που στήριξαν την προσπάθεια την πρώτη μέρα του φεστιβάλ, τους δεκάδες φορείς/συλλόγους που συμμετείχαν, την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, τους χορηγούς που στήριξαν την διοργάνωση και τους εκατοντάδες εθελοντές από Ελλάδα και εξωτερικό, που μόχθησαν σκληρά κάτω από αντίξοες συνθήκες να στήσουν το φεστιβάλ.

Κατά την διάρκεια του μαζέματος των πραγμάτων του φεστιβάλ σήμερα το απόγευμα, η γραμματεία θα παραμείνει ανοικτή μεταξύ 19:00 και 22:00, για να συγκεντρώσουμε πράγματα και χρήματα για τους πληγέντες των πρόσφατων πυρκαγιών στην Αττική, κάτι που ήταν ο σκοπός του φεστιβάλ έτσι κι αλλιώς. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την ανταπόκριση του. Η Καλαμάτα απέδειξε την αλληλεγγύη της δυναμικά!”.

Ανακοίνωση Μάκαρη

Θέση επί του θέματος έλαβε και η παράταξη του Μ. Μάκαρη. Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται: ‘Άδικη η απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας να ακυρώσει το φεστιβάλ αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική λόγω υπέρβασης του ωραρίου κοινής ησυχίας. Η συγκεκριμένη εκδήλωση γίνεται στο πάρκο του ΟΣΕ από τον οργανισμό νεολαίας και εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την ΠΕ Μεσσηνίας με την συμμετοχή πολλών φορέων και συλλόγων της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρώτη μέρα επισκέφτηκαν το φεστιβάλ περισσότερα από 4.000 νέα άτομα .
Άμεσα η δημοτική αρχή οφείλει να υπαναχωρήσει και να επιτρέψει την συνέχιση του φεστιβάλ αφού η οργανωτική επιτροπή αναγνώρισε το λάθος της και έχει δεσμευτεί ότι θα τηρήσει το προβλεπόμενο ωράριο κοινής ησυχίας.
Η δημοτική παράταξη « Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες» θα βρίσκεται στο χώρο του φεστιβάλ απόψε στις 8μμ με σκοπό να εκφράσει την αντίθεσή της στην συγκεκριμένη απόφαση.
Ελπίζουμε να πρυτανέψει η λογική και να υπαναχωρήσει η δημοτική αρχή”.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στον εισαγγελέα κ. Μάκαρη, στον εισαγγελέα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας εναντίον του Παναγιώτη Νίκα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης