Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος..

3 Σεπτεμβρίου 2018

Το φετινό Φεστιβάλ είναι ξεχωριστό, γιατί η συμπλήρωση των 100χρονων του Κόμματος και των 50χρονων της ΚΝΕ μάς γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον, για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Μας εμπνέει η ηρωική πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα του λαού μας. Μας εμπνέουν τα παραδείγματα χιλιάδων συντρόφων μας που θυσιάστηκαν στη σύγκρουση με το καπιταλιστικό σύστημα, για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα, να οικοδομηθεί η νέα κοινωνία, ο σοσιαλισμός – κομμουνισμός. Μας εμπνέει η παρακαταθήκη που άφησε το Κόμμα μας στις επόμενες γενιές, με τις μεγάλες στιγμές της ταξικής πάλης στην Ελλάδα, αλλά και τις πολύ δύσκολες στιγμές της αντεπανάστασης που κράτησε ψηλά τη σημαία με το σφυροδρέπανο.

Ολη αυτή η πείρα που προκύπτει από τη συγκλονιστική 100χρονη πορεία του Κόμματος και από την 50χρονη της ΚΝΕ είναι πολύτιμο εφόδιο για να ανταποκριθούμε σήμερα στις σύγχρονες απαιτήσεις του αγώνα, στους μεγάλους στόχους που θέτουμε. Αυτός ο δύσκολος και όμορφος δρόμος που βάδισαν οι σύντροφοί μας πριν, είναι τώρα δικός μας και θα τον βαδίσουμε με σεμνότητα, μαχητικότητα και αισιοδοξία έως το τέλος του. Αυτόν το δρόμο μπορεί και πρέπει να διαλέξει κάθε νέος και νέα που θέλει να ζήσει καλύτερα, να παλέψει ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, να συμβάλει και ο ίδιος στον αγώνα για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ.

Το Φεστιβάλ αποτελεί εδώ και δεκαετίες μια κορυφαία πολιτική και πολιτιστική εκδήλωση . Το κάλεσμα που απευθύνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, η συζήτηση γύρω από το περιεχόμενο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, η συμμετοχή χιλιάδων νέων σε αυτές, αφορούν το πώς θα αγωνιστεί και θα καταφέρει η νεολαία να ζήσει καλύτερες μέρες, με ολόπλευρη μόρφωση, δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, δυνατότητα να δημιουργήσει, να ψυχαγωγηθεί, να αθληθεί, να αναπτυχθεί ολόπλευρα. Αφορά το πώς θα οργανωθούμε και θα παλέψουμε ενάντια σε αυτούς που καταδικάζουν τη νεολαία στις σημερινές συνθήκες να ζήσει χειρότερα από τις προηγούμενες γενιές, δέσμια των βάρβαρων μέτρων που πήρε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και πριν από αυτήν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που δεσμεύουν ένα σημερινό 18χρονο μέχρι όταν θα φτάσει 60 χρόνων. Για να μη θυσιαστεί η νεολαία στο βωμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που δεν μπορεί να είναι δίκαιη όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ αφού είναι χτισμένη πάνω στους μισθούς – ψίχουλα, στα 3ωρα και τα 4ωρα, στην εκ περιτροπής εργασία, στις ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, στην εντατικοποίηση της δουλειάς όπως τη ζουν αυτήν την περίοδο πολλοί νέοι εργαζόμενοι στον κλάδο του Τουρισμού και όχι μόνο. Μιας ανάπτυξης τόσο αντιλαϊκής που αντιμετωπίζει ακόμα και τις μεγάλες λαϊκές ανάγκες για αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, αντισεισμική θωράκιση, για προστασία της ζωής του λαού ως «κόστος», αφού σαν προτεραιότητα έχει τα κέρδη των λίγων. Η πολιτική τους και στην κρίση έτσι και στην ανάπτυξη θα έχει πάντα γνώμονα να βγαίνουν κερδισμένοι μια χούφτα επιχειρηματικοί όμιλοι, ενώ ο λαός και η νεολαία δεν θα μπορούν να ζήσουν με βάση τις δυνατότητες και τον πλούτο που η δική τους εργασία δημιουργεί.

Το Φεστιβάλ μας είναι μια μεγάλη παρέμβαση στις εξελίξεις που στέλνει πολιτικό μήνυμα εναντίωσης σε αυτήν την πολιτική αλλά και ελπίδας πως δεν μας έχουν στο χέρι. Πως η νεολαία των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων σηκώνει το κεφάλι, διεκδικεί το μέλλον που της αξίζει. Κόντρα στο ρεύμα του ρεαλισμού του συστήματος, κόντρα στην προσαρμογή των αναγκών μας στα όρια της οικονομίας. Δυναμώνουμε τους αγώνες και το ΚΚΕ παντου. Κάνουμε δικό μας αυτό το δρόμο, για να γίνουμε οι ήρωες της εποχής μας, να γίνουμε η γενιά που προετοιμάζει και θα νικήσει στην επανάσταση που έρχεται. Γιατί όπως γράφει ο ποιητής «οι νικημένοι του σήμερα είναι οι νικητές του αύριο».

Της Εύας Κουφαλάκου, γραμματέα του τομεακού συμβουλίου Μεσσηνίας της ΚΝΕ

City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλπάζει ο πληθωρισμός στη Τουρκία, αύξηση σχεδόν 18% σε ετήσια βάση

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αυτό είναι το νέο σύστημα για τις Πανελλήνιες και την εισαγωγή με απολυτήριο στα ΑΕΙ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

Δείτε επίσης