Όταν η Πολιτική Άνοιξη μπήκε στη Βουλή (εικόνες – video)

11 Οκτωβρίου 2018

Πριν από 25 χρόνια, στις 10 Οκτωβρίου 1993, η Πολιτική Άνοιξη με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά πήρε 4,9% και εξέλεξε 10 βουλευτές. Στη συνέχεια, ωστόσο, εξαφανίστηκε από τον πολιτικό χάρτη, αφού στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 1996 κατέλαβε μόλις 2,94% και δεν μπόρεσε να πάρει το «εισιτήριο» για τη Βουλή.

Στις εκλογές του 2000 δεν συμμετείχε καν, ενώ στις εκλογές του 2004 υποστήριξε δημόσια τη Νέα Δημοκρατία. Την ίδια χρονιά ανακοινώθηκε η οριστική αναστολή της λειτουργίας του κόμματος.

Το 1995 διατήρησε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, καθώς στήριξε την εκλογή του Κωστή Στεφανόπουλου στην προεδρία της Δημοκρατίας και όχι του Αθανάσιου Τσαλδάρη που πρότεινε η Νέα Δημοκρατία, γεγονός που κάποια παλιά στελέχη του κόμματος δεν συγχώρησαν ποτέ μετά την επιστροφή του στη ΝΔ.

Το 2009 ανέλαβε Υπουργός Πολιτισμού. Μετά την ήττα στις βουλευτικές εκλογές και την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή, αναδείχτηκε πρόεδρος του κόμματος από τον Α’ γύρο με ποσοστό 50,06%, έναντι 39,72% της Ντόρας Μπακογιάννη, που ήταν η βασική του αντίπαλος.

πηγή:altsantiri.gr

 

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ινδονησία: Σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών στα ανοιχτά των νησιών Ιάβα και Μπαλί

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων της Πέμπτης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ VIRAL

Οι ανακοινώσεις του «τίποτα»

Γενικόλογες ανακοινώσεις, πασπαλισμένες από μπόλικο …τίποτα έχουν «πνίξει» τα δημοσιογραφικά γραφεία της Μεσσηνίας. Το …κολπάκι, να βαφτίζεται το τίποτα «πολιτική δράση», ως

Δείτε επίσης