Πολυμέτωπη νίκη Τατούλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο – Τέλος στο σίριαλ των σκουπιδιών

Ως πολιτική νίκη της παράταξης Τατούλη μεταφράζεται το ισχυρό «ναι» του Περιφερειακού Συμβουλίου στην τελευταία πράξη του «σίριαλ» της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου. Αδυναμία διατύπωσης εναλλακτικής πρότασης από την αντιπολίτευση. Άτακτη υποχώρηση της ομάδας των «ανεξάρτητων».

Χωρίς αντίπαλο έπαιξε, τελικά, ο Πέτρος Τατούλης και η παράταξή του (Νέα Πελοπόννησος) στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, δεδομένου ότι το κρίσιμο θέμα των αναγκαστικών απαλλοτροιώσεων, οι οποίες σχετίζονται με τη διαχείριση των απορριμμάτων, πέρασε με ισχυρή πλειοψηφία, καθώς το «ναι» συγκέντρωσε 23 θετικές ψήφους, έναντι 12 αρνητικών και 3 λευκών.

Πολιτικό ενδιαφέρον

Το συγκεκριμένο θέμα είχε αποκτήσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σε πολιτικό επίπεδο, καθώς τις προηγούμενες μέρες οι φήμες για οργανωμένη εμφάνιση της άτυπης ομάδας των λεγόμενων «ανεξάρτητων», είχαν φουντώσει. Παράλληλα, το γεγονός ότι η συνεδρίαση της Δευτέρας ήταν εξ’ αναβολής, εξαιτίας της διαμαρτυρίας των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, της προσέδωσε επιπλέον ενδιαφέρον. Αν, δε, αναλογιστεί κανείς ότι είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, τα οποία έθεταν ακόμα και θέμα δημοκρατικής νομιμοποίησης (!) του κ. Τατούλη, με αφορμή τα πιο πάνω, τότε γίνεται αντιληπτό γιατί η συνεδρίαση της Δευτέρας είχε ξεχωριστή πολιτική σημασία.

Η συνεδρίαση

Ωστόσο, στην αναμενόμενη συνεδρίαση ούτε οι αντιπολιτεύσεις με τον πολιτικό τους λόγο κατάφεραν να «στριμώξουν» την περιφερειακή αρχή, ούτε οι «ανεξάρτητοι» κατόρθωσαν να κάνουν δυναμική εμφάνιση. Κάθε άλλο.

Στο ζήτημα που αφορά στην ουσία, καμία παράταξη της αντιπολίτευσης δεν κατάφερε να απαντήσει στο καίριο θέμα της διαφορετικής πρότασης από αυτή της Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΣΔΙΤ), ικανής να αποτρέψει άμεσα το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται αυτή τη στιγμή στην Πελοπόννησο με τη λειτουργία παράνομων χωματερών από τους δήμους.

Η αντιπολίτευση αρκέστηκε να επαναλάβει τις γνωστές τις θέσεις για τη διαφωνία της με την πρόταση της περιφερειακής αρχής, ακόμα και να κάνει, σε κάποιες περιπτώσεις, «επαναστατική γυμναστική». Η παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, δε, η οποία έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίστηκε από την εμφανή αδυναμία της να απαντήσει πειστικά πως γίνεται να διαφωνεί με ένα έργο, το οποίο προωθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ανεξάρτητοι

Από την άλλη πλευρά, ούτε οι «ανεξάρτητοι», οι οποίοι έχουν εκλεγεί με την παράταξη Τατούλη, αλλά εσχάτως υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Νίκα, κατάφεραν να συγκροτήσουν πολιτικό λόγο ικανό να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Η ομάδα, παρότι στην αρχή της συνεδρίασης μεγάλωσε κατά ένα μέλος, καθώς ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Τζεφεράκος, εμφανίστηκε εντελώς αδύναμη. Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν μόνο τρεις. Ο κ. Μαντάς, ο κ. Αντωνόπουλος και ο κ. Τζεφεράκος, καθώς για άγνωστό λόγο άλλοι (Παναγιωτοπούλου, Καρράς, Χρονάς) απουσίαζαν από τη συνεδρίαση.

Ο κ. Τζεφεράκος σε πρώτο πλάνο και στο βάθος ο κ. Αντωνόπουλος και ο κ. Μαντάς: 

Οι τρεις παρόντες «ανεξάρτητοι» δεν κατάφεραν να δώσουν πειστική απάντηση στο ερώτημα πώς είναι δυνατόν να έχουν αλλάξει στάση σε ένα θέμα, το οποίο έχουν υπερψηφίσει και στηρίξει δεκάδες φορές όλα αυτά τα χρόνια. Προφανώς, αυτό έγινε αντιληπτό και από τους ίδιους και οι ενστάσεις, τις οποίες ξαφνικά εντόπισαν, μετατράπηκαν στην «εύκολη» επιλογή της «λευκής» ψήφου.

Η παράταξη Τατούλη

Την ίδια στιγμή, η παράταξη Τατούλη εμφανίστηκε πλήρως πειθαρχημένη, καθώς φαίνεται ότι ο κύκλος των αποχωρήσεων και της εσωστρέφειας έχει κλείσει. Το άνετο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και η αδυναμία διατύπωσης εναλλακτικής πρότασης, επί του σημαντικότερου προβλήματος της Πελοποννήσου, προκάλεσαν εύλογη ικανοποίηση.

Πλέον, σύμφωνα με στελέχη της περιφερειακής αρχής, το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Μάλιστα, από την παράταξη της πλειοψηφίας εκτιμούν ότι το πρώτο εργοτάξιο μπορεί να «στηθεί» ακόμα και τον Δεκέμβρη και σημειώνουν ότι αυτή η διαδικασία θα αρχίσει να φέρνει στην επιφάνεια από τώρα τα ανταποδοτικά οφέλη του έργου (άνοιγμα θέσεων εργασίας κλπ).

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τατούλης: Η Νέα Πελοπόννησος έδειξε ένα νέο δρόμο συνεννόησης και σύνθεσης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Σφαγή» μεταξύ Μαντά και Νικολάκου στο Περιφερειακό Συμβούλιο (video)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Βολές σε Κουτσούλη και ΠΑΣΟΚ και από την παράταξη Τατούλη – «Αρχίζουν τα γραμμάτια και εξοφλούνται»

Βολές εναντίον του επικεφαλής της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου, την οποία στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κουτσούλη, με αφορμή την εκλογή του με

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σφοδρή επίθεση Μάκαρη στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ- «Σε συνεννόηση Πτωχός και Κουτσούλης»

Σφοδρή επίθεση εναντίον του συνδυασμού που στήριξε το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές και προσωπικά του επικεφαλής του, Δημήτρη Κουτσούλη, εξαπολύει με ανακοίνωσή

Το σχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικού πανεπιστημίου στην Καλαμάτα: Εγκαταστάσεις στο Ανατολικό Κέντρο για 200 φοιτητές – Συνεργασία με κολέγιο των ΗΠΑ και υποσχέσεις για οικονομικά οφέλη [αναλυτικά η πρόταση]

Στη δημοσιότητα δόθηκε η πρόταση της ΤΕΜΕΣ προς τον δήμο Καλαμάτας, σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικής Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και

Δήμος Καλαμάτας: Προχωράει η κατασκευή του αγωγού ύδρευσης – Oλοκληρώθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων οι απαιτούμενες εργασίες μετά τον εντοπισμό ευρημάτων

Επανεκκίνησαν, δίχως προβλήματα, οι εργασίες κατασκευής του νέου αγωγού ύδρευσης Φ800, από τις Πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα, στην περιοχή της Άνθειας. Σύμφωνα

Δείτε επίσης