Δήμος Πύλου – Νέστορος: Χωρίς νερό και ρεύμα εν έτει 2018 – Τις μηνύσεις θυμήθηκε ο δήμος

Χωρίς ρεύμα παρέμειναν πολλές κοινότητες του δήμου Πύλου – Νέστορος για δύο ολόκληρες μέρες (Τετάρτη και Πέμπτη). Το πρόβλημα, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, σχετίζεται με το δίκτυο της περιοχής, το οποίο παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, χωρίς ρεύμα έμειναν οι κοινότητες Κρεμμυδίων, Γλυφάδας, Παπουλίων, Πλατάνου, Μυρσινοχωρίου και άλλες, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα. Σοβαρά προβλήματα, επίσης, αντιμετώπισαν και ελαιοτριβεία της περιοχής, καθώς δεν μπορούσαν επί δύο μέρες να λειτουργήσουν.

Ούτε νερό

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με κατοίκους, προβλήματα υπάρχουν και στην υδροδότηση περιοχών του συγκεκριμένου δήμου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κοινότητα Παπουλίων, όπου οι κάτοικοι παραμένουν χωρίς νερό από την Κυριακή! Μάλιστα, για το συγκεκριμένο θέμα δέκα Δημοτικοί Σύμβουλοι ζήτησαν σήμερα από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Πύλου Νέστορος τη σύγκληση έκτακτου συμβουλίου, προκειμένου να εξευρεθεί άμεσα λύση. Το αίτημα υπογράφουν οι Ηλίας Κανάκης, Γιώργος Ζεργιώτης, Παναγιώτης Μπλάνας, Νίκος Καραμπάτσος, Δημήτρης Σιψάς, Παναγιώτης Παντελόπουλος, Κώστας Αποστολόπουλος, Σοφία Αποστολοπούλου, Κώστας Τσορώνης και Θοδωρής Παγάνης.

Η στάση του δήμου

Για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης μεγάλων περιοχών του δήμου Πύλου – Νέστορος μεγάλη ευθύνη φέρει η δημοτική αρχή της περιοχής, η οποία αφενός δεν έχει ασκήσει την αναγκαία πίεση στη ΔΕΗ, προκειμένου να διορθωθούν τα προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και αφετέρου δεν έχει φροντίσει, αν και είναι ευθύνη της, να λειτουργεί το δίκτυο υδροδότησης χωρίς προβλήματα.

Μάλιστα, η δημοτική αρχή της περιοχής και ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δ. Καφαντάρης, αντιλαμβανόμενη τη δυσχερή της θέση και προκειμένου να αμβλύνουν τις εντυπώσεις, έσπευσαν σήμερα να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά και να αποστείλουν εξώδικη διαμαρτυρία στη ΔΕΗ.

City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Μεσσήνης: Aντικατάσταση αμιαντοσωλήνων μήκους 12 χιλιομέτρων στην Αίπεια

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής: Στις 5 καλύτερες ομάδες του κόσμου η καλαματιανή «bitbot»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Όχι» Βασιλόπουλου στην πεζοδρόμηση της οδού Ναυαρίνου έως την Ηρώων – Αν και εφόσον δημιουργηθούν κατάλληλες συνθήκες θα τεθεί θέμα για το τμήμα από Φαρών έως Ακρίτα

Αρνητικά απάντησε η Δημοτική Αρχή στο ερώτημα του προέδρου του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, σχετικά με την εξέταση της δυνατότητας προσωρινής πεζοδρόμησης

Δείτε επίσης