Δήμος Καλαμάτας: «Βράζει» η παράταξη Νίκα – Γκρίνια για την …ενότητα

Έντονη φημολογία για άρνηση κορυφαίων στελεχών της παράταξης Νίκα να συμμετάσχουν στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.  Φήμες για μεταγραφές μελών της σε άλλους συνδυασμούς. Η προσπάθεια του Θανάση Βασιλόπουλου. Ο ρόλος του Παναγιώτη Νίκα.  

Έντονη φημολογία, η οποία κάνει λόγο για άρνηση δύο πρωτοκλασάτων στελεχών της παράταξης Νίκα να συμμετάσχουν στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες μέρες. Τα ονόματα των συγκεκριμένων στελεχών δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο, όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο εσωτερικό της παράταξης Νίκα, μιλούν για προβεβλημένα στελέχη.

Παράλληλα, εντείνεται η φημολογία που θέλει σημαντικό στέλεχος της δημοτικής αρχής Νίκα, με μακρά αυτοδιοικητική πορεία, να είναι έτοιμο να μεταπηδήσει σε νέο συνδυασμό. Μάλιστα, στη σχετική φημολογία τις τελευταίες ώρες προστέθηκε και το όνομα δεύτερου στελέχους της παράταξης Νίκα, επίσης προβεβλημένου!

Ο Θ. Βασιλόπουλος

Την ίδια στιγμή, ενώ η παραφιλολογία …ανθεί στο εσωτερικό της παράταξης Νίκα, ο νέος επικεφαλής της, Θανάσης Βασιλόπουλος, προσπαθεί να συσπειρώσει τη δημοτική ομάδα, μένοντας πιστός σε όσα υποστήριζε πριν την εκλογική διαδικασία ανάδειξης του διαδόχου του Π. Νίκα. Ωστόσο, η προσπάθεια του κ. Βασιλόπουλου δεν φαίνεται να διαθέτει τη θερμή στήριξη όλων, κυρίως των πρωτοκλασάτων στελεχών της παράταξης, αλλά και του ιδρυτή της, του Π. Νίκα. 

Ο Π. Νίκας

Για την εικόνα που παρουσιάζει η «Πρωτοβουλία για το δήμο Καλαμάτας» κυρίαρχη ευθύνη φέρει ο πρώην επικεφαλής της, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Ο κ. Νίκας, παρότι ο ίδιος υποστήριξε χθες ότι είχε λάβει την απόφαση να μην είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας από την περίοδο της τελευταίας επανεκλογής του, από το 2014 δηλαδή, δεν φρόντισε η διαδοχή του να γίνει συντεταγμένα, αλλά κυρίως εγκαίρως. Έτσι, μετά από πολύμηνες παλινωδίες, καθώς ο κ. Νίκας περίμενε να κλείσει το «deal για την περιφέρεια Πελοποννήσου, η παράταξή του έχασε πολύτιμο πολιτικό χρόνο και βρέθηκε να «σύρεται» πίσω από τις υποψηφιότητες της κας Αλειφέρη και της κας Οικονομάκου. 

Επιπλέον, ακόμα και μετά τις καθυστερημένες διαδικασίες, ο κ. Νίκας δεν φαίνεται διατεθειμένος να στηρίξει ενεργά το εγχείρημα του διαδόχου του, ως οφείλει. Και όχι μόνο αυτό. Όλο και περισσότερα πολιτικά στελέχη του δήμου Καλαμάτας εκτιμούν ότι ο Π. Νίκας έχει αποφασίσει να στηρίξει άλλη υποψηφιότητα. Μάλιστα, όσοι διαρρέουν το συγκεκριμένο σενάριο «σκιαγραφούν» ως αποδέκτες της στήριξης Νίκα και την κα Αλειφέρη, αλλά και τον κ. Τζαμουράνη. 

City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χαρίτσης: Τόσους πολλούς και στοχευμένους πόρους η Αυτοδιοίκηση δεν έχει ξαναδεί

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μείνετε συντονισμένοι…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Όχι» Βασιλόπουλου στην πεζοδρόμηση της οδού Ναυαρίνου έως την Ηρώων – Αν και εφόσον δημιουργηθούν κατάλληλες συνθήκες θα τεθεί θέμα για το τμήμα από Φαρών έως Ακρίτα

Αρνητικά απάντησε η Δημοτική Αρχή στο ερώτημα του προέδρου του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, σχετικά με την εξέταση της δυνατότητας προσωρινής πεζοδρόμησης

Δείτε επίσης