Ο «Φοίβος» φτάνει στη Μεσσηνία – Ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία

24 Ιανουαρίου 2019

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ. Ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας. Πότε θα «χτυπήσει» το κύμα κακοκαιρίας τη Μεσσηνία. Συμβουλές στους πολίτες.

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιοι φορείς της περιφέρειας Πελοποννήσου και της Μεσσηνίας, καθώς, σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα, ο «Φοίβος» αναμένεται να χτυπήσει τη Μεσσηνία από το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι το πρωί της Παρασκευής.

Η Πολιτική Προστασία

Για την επερχόμενη κακοκαιρία στη Μεσσηνία ενημερώνει με ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα από σήμερα Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς τοπικά θα συνοδεύονται από έντονες χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα, με υψηλές ραγδαιότητες και μεγάλα ύψη βροχής.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας προβλέπεται ότι θα επηρεάσει σήμερα αργά το απόγευμα τη δυτική και νότια Πελοπόννησο με επίκεντρο την Μεσσηνία και θα έχει διάρκεια έως τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 25 Ιανουαρίου 2019.

Η Πολιτική Προστασία και οι συναρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας είναι σε ετοιμότητα και διαρκή εγρήγορση για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων αναγκών και συνεπειών από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Καλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας που έχει συστήσει η Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίαςαπό κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.Ιδιαίτερα, να μη διασχίζουν τους δρόμους που διασταυρώνονται με ρέματα και χείμαρρους, να μην κυκλοφορούν όταν υπάρχει έντονη χαλαζόπτωση και να περιορίσουν γενικότερα τις άσκοπες μετακινήσεις τους κατά την έξαρση των φαινομένων.

Αναλυτικότερα τα μέτρα αυτοπροστασίας διατίθενται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Π.  www.civilprotection.gr

Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης:

 

Για «βιαιες καταιγίδες που μπορεί να οδηγήσουν τοπικά σε ξαφνικές πλημμύρες» μιλάει ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος, Κώστας Μενούνος, σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Ο “Φοίβος” οργανώνεται στο Ιόνιο και μας πλησιάζει. Από το απόγευμα και μέχρι αύριο το βράδυ μπαίνουμε στην κόκκινη ζώνη των πολύ έντονων φαινομένων. Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι βίαιες καταιγίδες που μπορεί να οδηγήσουν τοπικά σε ξαφνικές πλημμύρες, σφοδρή χαλαζόπτωση και ισχυρές ριπές ανέμου. Δείξτε την απαραίτητη προσοχή και μην κάνετε άσκοπες μετακινήσεις» σημειώνει ο Κ. Μενούνος.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η ΔΕΘ έρχεται Πελοπόννησο: Στρατηγικός σύμβουλος της Περιφέρειας με πρωτοβουλία Τατούλη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κοζομπόλη: Η τρομοκράτηση βουλευτών είναι πρακτική παρακράτους

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης