Διαχείριση απορριμμάτων: «Καθάρισε» τα «βρώμικα» συμφέροντα ο Τατούλης

13 Μαρτίου 2019

Πέρασαν οι απαλλοτριώσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων και ξεκινάει η νόμιμη διαχείριση των σκουπιδιών. Στο κενό το μπλόκο που επιχείρησαν οι αντιπολιτεύσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και τα παράκεντρα εξουσίας της Πελοποννήσου. 

Ως πολιτική νίκη του Πέτρου Τατούλη και της παράταξής του μεταφράζεται η υπερψήφιση των απαλλοτριώσεων, οι οποίες σχετίζονται με την κατασκευή των υποδομών για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου.

Άκυρο το μπλόκο των μειοψηφιών

Με τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τετάρτης ξεμπλοκάρει οριστικά το έργο της νόμιμης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου και επιλύεται το σημαντικότερο πρόβλημα ολόκληρης της περιφέρειας.

Η πολιτική νίκη του Πέτρου Τατούλη αποκτά ξεχωριστεί σημασία, καθώς έρχεται σε μια στιγμή που οι αντιπολιτεύσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και τα παράκεντρα εξουσίας της Πελοποννήσου, έπαιζαν τα ρέστα τους, προκειμένου να αναβληθεί η συνεδρίαση του Συμβουλίου και να μην περάσουν οι απαλλοτριώσεις. Στο πλαίσιο αυτό οι αντιπολιτεύσεις, σε συνεργασία με τους …ανεξάρτητους από την παράταξη Τατούλη, δεν συμμετείχαν και στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο, προσπαθώντας να αναβάλουν τις αποφάσεις που σχετίζονται με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ωστόσο, η παράταξη Τατούλη κατάφερε να ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο, καθώς και απαρτία σημειώθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και οι εισηγήσεις για τις απαλλοτριώσεις πέρασαν με 21 θετικές ψήφους. Έτσι, οι αντιπολιτεύσεις, οι «πρόθυμοι» και τα οικονομικά συμφέροντα έμειναν εκτεθειμένοι, καθώς οι πολίτες της Πελοποννήσου κατανόησαν το βρώμικο παιχνίδι που επιχειρήθηκε να στηθεί σε βάρος τους.

«Η χθεσινή και η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι η δημοκρατική απάντηση σε όλους αυτούς τους σκευωρούς που διαπραγματεύονται τις προσωπικές τους υποθέσεις και θεωρούν ότι μπορούν να λυμαίνονται την αγωνία των πολιτών. Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι τους χορεύουν το Χορό του πολιτικού τους Ζαλόγγου» σημείωσε ο κ. Τατούλης σχολιάζοντας την πρακτική των αντιπολιτεύσεων.

Ξεκινούν άμεσα τα έργα

Πλέον, μετά και τις αποφάσεις της Τετάρτης, η ανάδοχος εταιρεία της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) έχει όλες τις απαραίτητες διασφαλίσεις, προκειμένου να ξεκινήσει την υλοποίηση του έργου. «Η σημερινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις απαλλοτριώσεις των εκτάσεων του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ σημαίνει την ολοκλήρωση της υπόθεσης και από αύριο θα πρέπει να ξεκινήσουν τα εργοτάξια. Καλώ την ανάδοχο εταιρεία από αύριο να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και να αναπτύξει τα εργοτάξιά της και στις 5 θέσεις εγκατάστασης» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά τη λήψη των σχετικών αποφάσεων.

Ικανοποίηση και βολές από Τατούλη

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του σημείωσε οτι «είμαστε περήφανοι γιατί το δικό μας μοντέλο εισήγαγε τη ΣΔΙΤ για πρώτη φορά σε έργο ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων και γιατί αποτέλεσε το μοντέλο για όλη τη χώρα».

Το έργο, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, καθυστέρησε αδικαιολόγητα από τον τέως Πρόεδρο της ΠΕΔ Πελοποννήσου, από συγκεκριμένους Δημάρχους και από όλα τα πολιτικά κόμματα. «Δεν είμαστε απέναντι από τα κόμματα, γιατί πιστεύουμε ότι η δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτά. Είμαστε απέναντι ωστόσο από λογικές ομάδων μέσα σε πολιτικά κόμματα που φιλοδοξούν να κάνουν την κοινωνία αγέλη και τους πολίτες οπαδούς. Αυτές οι παρέες αποτελούν τοξικούς παράγοντες έναντι στις ηγεσίες των κομμάτων, γιατί στερούνται ικανοτήτων, δυνατοτήτων και προσπαθούν να τις παρασύρουν προς τα κάτω. Αυτή η πολιτική τοξικότητα αποκαλύπτει και την κρίση του πολιτικού συστήματος».

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συναντήσεις της Μαρίας Οικονομάκου με στόχο το «αύριο» του δήμου Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεσσηνία: «Μπάσιμο» του Παναγιώτη Γιαννόπουλου στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Συνέδριο για τη γεωργία στην Καλαμάτα: Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία Σαμαρά – «Πρώτη» του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη Μεσσηνία

Επίτιμος ομιλητής συνεδρίου με θέμα τα αγροτικά ζητήματα, το οποίο πραγματοποιείται στο Μέγαρο Χορού, ο πρώην Πρωθυπουργός. Κεντρικός εισηγητής ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ιστορική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας: Καλείται να αποφασίσει επί της προτάσεως της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση ιδιωτικής πανεπιστημιακής σχολής

Να εγκρίνει τη διάθεση χώρου στο Ανατολικό Κέντρο, προκειμένου να ανεγερθεί το κτίριο που θα στεγάσει την ιδιωτική πανεπιστημιακή Σχολή Τουρισμού και

Ανακοινώνει τις αποφάσεις του για τους νέους αντιπεριφερειάρχες ο Δημήτρης Πτωχός – Στην Τρίπολη σήμερα οι Σύμβουλοι της παράταξης «Πελοπόννησος Μπροστά»

θέμα ωρών είναι πλέον η επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων των νέων αντιπεριφερειαρχών στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δείτε επίσης