PRESSing: Το «χτύπημα» σε Σαμαρά και το «γαλάζιο» παρασκήνιο στο επιμελητήριο

1 Φεβρουαρίου 2021

Όπως και να το κάνεις, το να ασχολείσαι με τη δημοσιογραφία και τη πολιτική, αλλά να περάσεις στο ντούκου το πρωτοσέλιδο της «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ», θα ήταν τουλάχιστον παιδικό.

·      Νομίζω και ο πιο αφελής μπορεί να καταλάβει πως αυτό που γίνεται με το πρώην πρωθυπουργό, είναι μια συντεταγμένη προσπάθεια από το Μαξίμου, να τον προειδοποιήσουν.

·      Και αυτό γίνεται γιατί δεν τους αρέσουν καθόλου αυτά που διάβασαν στη συνέντευξη του, στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, τη προηγούμενη εβδομάδα.

·      Μπορούμε λοιπόν με ευκολία να πούμε πως, ΜΜΕ που έχουν επαφή με το Μέγαρο Μαξίμου, προσπαθούν να «εκφοβίσουν» τον πρόεδρο Αντώνη, για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου.

·      Δεν μπορεί να θεωρηθεί επίσης τυχαίο, πως η ναυαρχίδα του ομίλου Μαρινάκη, το «ΒΗΜΑ της Κυριακής», κυκλοφόρησε στη πρώτη σελίδα, με χτύπημα κατά του πρώην πρωθυπουργού.

·      Επίσης, δεν μπορεί να περάσει σε δεύτερη μοίρα το ότι ανά περιοχές το σύστημα Μαξίμου, προσπαθεί να περάσει μηνύματα στον Μεσσήνιο πρώην πρωθυπουργό.

·      Αυτό το ρόλο στη Μεσσηνία και στη Πελοπόννησο, φαίνεται να έχει αναλάβει ο Περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας.

·      Μη ξεχνάτε, τις άριστες σχέσεις του κ. Νίκα με την οικογένεια Μητσοτάκη.

·      Μη ξεχνάτε, επίσης, πως ο κ Νίκας ήταν από τους ελάχιστους Μεσσήνιους που στήριξαν ανοιχτά την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη, πίσω, στις εσωκομματικές εκλογές του 2009.

·      Ένα άλλο θέμα που έχει παρουσιαστεί, έχει να κάνει με το Περικλή Μαντά.

·      Ο Περικλής, φαίνεται να είναι κάπου χαμένος.

·      Από τη μια έχει τον Αντώνη Σαμαρά, από τον οποίο φαίνεται να έχει κάποια παράπονα – και ως απόδειξη αυτού, είναι η σταυροδοσία των εκλογών του 2019.

·      Και από την άλλη το σύστημα Μαξίμου, το οποίο φαίνεται να ποντάρει σε αυτά τα παράπονα και βλέποντας και το νεαρό της ηλικίας του, προσπαθεί να τον προσεγγίσει.

·      Μη ξεχνάτε πως λόγω Σαμαρά, το Μαξίμου, δεν έχει πολλούς εκπροσώπους του στο ψηφοδέλτιο Μεσσηνίας.

·      Για να του δείξουν την επιθυμία για συνεργασία, κανονίστηκε η συνάντηση του κ Μαντά με το πρωθυπουργό, τη προηγούμενη εβδομάδα.

·      Αλλά για να τον πείσουν πως μιλάνε σοβαρά, πέρασαν το θέμα σα παραπολιτικό, στην εφημερίδα απόλυτης επιρροής τους, που δεν είναι άλλη από τη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

·      Δε πιστεύω πως ο κ. Μαντάς φανταζόταν πως θα διάβαζε πολλές φορές το όνομα του, στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και αυτό του έφερε ένα μικρό χαμόγελο.

Πάμε λίγο στα πιο λάιτ – αλλά εξίσου (μη πω περισσότερο) σημαντικά!

·      Φόρα έχει πάρει ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας.

·      Στην αρχή κάποιοι επιχειρηματίες του χώρου, ήταν παγωμένοι με το εγχείρημα καθώς θεωρούσαν πως μπορεί να έχει πολιτικές καταβολές.

·      Παρόλα αυτά μετά τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από τους εμπνευστές της προσπάθειας, όλο και περισσότερα μέλη γράφονται, ενημερώνουν και ενημερώνονται.

Και ένα τελευταίο γρήγορο μα σημαντικό για το επιμελητήριο:

·      Στα σκαριά είναι μια προσπάθεια από πολιτικούς και επιχειρηματίες για να πείσουν έναν άνθρωπο που προέρχεται από τη δεξιά πολυκατοικία, να κατέβει υποψήφιος στο επιμελητήριο Μεσσηνίας.

·      Νέος σε ηλικία, δραστήριος, συμμετέχει στα κοινά εδώ και πολλά χρόνια και γύρω από το πρόσωπο του, φαίνεται να μπορούν να συσπειρωθούν όλοι οι «ένοικοι της πολυκατοικίας».

·      Καθοριστικό ρόλο στο να πάρει την απόφαση, παίζουν ένας πρώην υφυπουργός από τη Μεσσηνία και ένας πρώην υπουργός από την Αρκαδία.

·      Αν πάρει το ΟΚ από αυτούς, μετά δε τον σταματάει κανείς.

·      Θα επανέλθω με ονόματα…

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τα γατάκια, τα ροτβάιλερ και ο Τατούλης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δέδες για ΣΔΙΤ: Το τέλος της φαρσοκωμωδίας, ή η αρχή του δράματος;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ VIRAL

Οι ανακοινώσεις του «τίποτα»

Γενικόλογες ανακοινώσεις, πασπαλισμένες από μπόλικο …τίποτα έχουν «πνίξει» τα δημοσιογραφικά γραφεία της Μεσσηνίας. Το …κολπάκι, να βαφτίζεται το τίποτα «πολιτική δράση», ως

Δείτε επίσης