Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Τιμώ την αδούλωτη Μάνη που δεν πατήθηκε ποτέ από Τούρκο

17 Μαρτίου 2021

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε σήμερα την Αρεόπολη, όπου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα, υπογραμμίζοντας ότι το παράδειγμα των Μανιατών  συνεγείρει το εθνικό μας φρόνημα και μετουσιώνεται σε ευθύνη για το παρόν και το μέλλον μας.

 Η κυρία Σακελλαροπούλου παρακολούθησε τη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, προεξάρχοντος του  Μητροπολίτη Μάνης  κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού κατέθεσε στεφάνι στην Πλατεία Αθανάτων, μετέβη στην πλατεία 17ης Μαρτίου, όπου έκανε τα αποκαλυπτήρια ανάγλυφης παράστασης με θέμα “Η ορκωμοσία των Μανιατών Αγωνιστών της 17ης Μαρτίου 1821”. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην ηρωική Αρεόπολη, για να τιμήσω τη μνήμη των Μανιατών που 200 χρόνια πριν ξεκίνησαν τον αγώνα για την απελευθέρωση του έθνους από τον κατακτητή, υψώνοντας λάβαρο με το σύνθημα “Νίκη ή θάνατος”.

Να τιμήσω το πνεύμα της αδούλωτης Μάνης, που δεν πατήθηκε ποτέ από τον Τούρκο αλλά φλογίστηκε από τη σπίθα του μεγάλου ξεσηκωμού. Κεντώντας στη σημαία της την επιταγή “ταν ή επί τας” -αδιάσειστη απόδειξη της ιστορικής συνέχειας του ελληνισμού σ’ αυτόν τον τόπο- προσφέρθηκε σύσσωμη στον υπέρτατο σκοπό.

Η οφειλή μας στους γενναίους, άντρες και γυναίκες, που ορκίστηκαν να δώσουν μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός τους υπέρ πίστεως και πατρίδος, είναι μεγάλη. Το παράδειγμά τους συνεγείρει το εθνικό μας φρόνημα και μετουσιώνεται σε ευθύνη για το παρόν και το μέλλον μας.».

Η  κυρία Σακελλαροπούλου συναντήθηκε επίσης με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον δήμαρχο Ανατολικής Μάνης Πέτρο Ανδρεάκο και τις τοπικές αρχές της περιοχής.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τη δημιουργία ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού πρότεινε η Κομισιόν

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τσίπρας: Φοβάμαι ότι η εικόνα που εκπέμπετε, είναι εικόνα απόλυτης παράλυσης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης