Μαύρα ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων σε Αργεντινή και Περού αντίστοιχα

8 Απριλίου 2021

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η Αργεντινή κατέγραψε ρεκόρ κρουσμάτων του SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, καθώς επιβεβαιώθηκαν 22.039 μολύνσεις, με το σύνολό τους να φθάνει τις 2.450.068, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε χθες Τετάρτη το υπουργείο Υγείας.

Το ίδιο διάστημα οι θάνατοι άλλων 199 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής σε 56.832 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή.

Μόνο στην επαρχία του Μπουένος Άιρες και το Ομοσπονδιακό Διαμέρισμα, επιβεβαιώθηκαν 13.500 κρούσματα. Η επαρχία του Μπουένος Άιρες, η πολυπληθέστερη της χώρας, παραμένει επίκεντρο της πανδημίας, με 1.037.954 καταγεγραμμένες μολύνσεις.


Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η Αργεντινή κατέγραψε ρεκόρ κρουσμάτων του SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, καθώς επιβεβαιώθηκαν 22.039 μολύνσεις, με το σύνολό τους να φθάνει τις 2.450.068, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε χθες Τετάρτη το υπουργείο Υγείας.

Το ίδιο διάστημα οι θάνατοι άλλων 199 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής σε 56.832 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή.

Μόνο στην επαρχία του Μπουένος Άιρες και το Ομοσπονδιακό Διαμέρισμα, επιβεβαιώθηκαν 13.500 κρούσματα. Η επαρχία του Μπουένος Άιρες, η πολυπληθέστερη της χώρας, παραμένει επίκεντρο της πανδημίας, με 1.037.954 καταγεγραμμένες μολύνσεις.ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως προς την εκστρατεία ανοσοποίησης, που ξεκίνησε την 29η Δεκεμβρίου, έχουν χορηγηθεί 4,7 εκατ. δόσεις εμβολίων.

Η κυβέρνηση του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες, αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, επέβαλε χθες νέους περιορισμούς, όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα ως τις έξι το πρωί, η απαγόρευση στους εργαζόμενους που δεν θεωρούνται απολύτως απαραίτητοι να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Μπουένος Άιρες, η μείωση του ωραρίου των μπαρ και των εστιατορίων, που θα κλείνουν στις 23:00, καθώς και η αναστολή λειτουργίας των καζίνο, των αιθουσών τυχερών παιγνίων και των νάιτκλαμπ στις περιοχές με τους υψηλότερους δείκτες μολύνσεων.

Οι αθλητικές δραστηριότητες σε κλειστούς χώρους με τη συμμετοχή άνω των 10 προσώπων επίσης απαγορεύθηκαν.

Ο κ. Φερνάντες, 62 ετών, που το Σαββατοκύριακο αποκάλυψε ότι είναι ασυμπτωματικός φορέας του νέου κορονοϊού – παρότι είχε λάβει και τις δύο δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V – σημείωσε πως προσπαθεί να τηρήσει λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην προστασία της δημόσιας υγείας και της οικονομίας. Δεσμεύθηκε ότι τα σχολεία θα μείνουν ανοικτά «όσο περισσότερο είναι δυνατό».

Ο πρόεδρος είπε πως η εμπειρία του δείχνει «πόσο σημαντικό είναι το εμβόλιο» –δεν παρουσιάζει κανένα σοβαρό σύμπτωμα της COVID-19– και υποσχέθηκε να εντείνει την εκστρατεία ανοσοποίησης.

Περού: Ρεκόρ 314 θανάτων και πάνω από 9.300 κρούσματα σε 24 ώρες

Στο Περού καταγράφηκαν 314 θάνατοι ασθενών με την COVID-19 σε 24 ώρες, ο βαρύτερος ημερήσιος απολογισμός μέχρι εδώ από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο κράτος των Άνδεων, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας χθες Τετάρτη, τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές.

Οι Περουβιανοί καλούνται στις κάλπες την Κυριακή για να εκλέξουν νέο πρόεδρο και νέο κοινοβούλιο. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του μεταβατικού προέδρου Φραντσίσκο Σαγάστι απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο αναβολής της ψηφοφορίας, παρότι το Περού είναι αντιμέτωπο με δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, ο απολογισμός έχει φθάσει τους 53.725 νεκρούς αφότου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του SARS-CoV-2 στην περουβιανή επικράτεια, πριν από 13 μήνες.

Το προηγούμενο μακάβριο ρεκόρ είχε καταγραφεί το Σάββατο, όταν είχαν ανακοινωθεί 294 θάνατοι.

Το προηγούμενο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν εξάλλου 9.305 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να ξεπερνά το 1,6 εκατομμύριο (επακριβώς ανέρχονται σε 1.607.898), κατά τα επίσημα δεδομένα.

Η επιδημιολογική κατάσταση δεν σταματά να επιδεινώνεται τελευταία στο Περού. Στη διάρκεια των δύο προηγούμενων μηνών ο μέσος όρος των θανάτων ασθενών με την COVID-19 ανερχόταν γύρω στους 200. Ξεπέρασε τους 245 την περασμένη εβδομάδα.

Οι αρχές άρχισαν την 9η Φεβρουαρίου εκστρατεία ανοσοποίησης αξιοποιώντας δόσεις κινεζικών εμβολίων. Το πρώτο στάδιο της εκστρατείας αφορούσε το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό, τους στρατιωτικούς, τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες και τους ηλικιωμένους.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοσοποιηθούν κάπου 25 εκατ. πολίτες – από το σύνολο των 33 εκατ. του πληθυσμού –, αλλά η εκστρατεία προχωρά με βραδύ ρυθμό.

Ο πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής Τζορτζ Φορσάιθ έγινε την Κυριακή ο τρίτος υποψήφιος για την προεδρία που διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό. Ο κ. Φορσάιθ, υποψήφιος δεξιάς παράταξης, ανέστειλε αμέσως όλες τις εμφανίσεις του σε δημόσιες συγκεντρώσεις που προγραμματίζονταν την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές και βρίσκεται σε απομόνωση στο σπίτι του.

Βραζιλία: Πάνω από 3.800 θάνατοι και πάνω από 92.000 κρούσματα σε 24 ώρες   

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επήλθαν ακόμη 3.829 θάνατοι ασθενών με την COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν 92.625 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Με βάση τα επίσημα δεδομένα, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 340.776 νεκρούς επί συνόλου περίπου 13,2 εκατομμυρίων μολύνσεων.

Η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης είναι ολοένα πιο χαοτική στη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων όπου η πανδημία βρίσκεται σε τρομακτική έξαρση και ειδικοί εκφράζουν φόβους πως ο Απρίλιος θα είναι ακόμη χειρότερος από τον Μάρτιο, όταν σημειώθηκε τραγικό ρεκόρ 60.000 και πλέον θανάτων.

Νότια Κορέα: 700 κρούσματα και 2 θάνατοι σε 24 ώρες

Οι αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 700 κρούσματα του SARS-CoV-2, τα περισσότερα από την 7η Ιανουαρίου, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν άλλοι 2 ασθενείς με την COVID-19. Η αύξηση των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό ώθησε τον πρωθυπουργό Τσονγκ Σιέ-γκιούν να προειδοποιήσει εκ νέου ότι θα χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα.

Ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 1.758 νεκρούς επί συνόλου 107.598 μολύνσεων. Ο δείκτης θνητότητας ανέρχεται στο 1,63%.

Τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι θεαματικά αυξημένα σε σύγκριση με τον μέσο όρο της περασμένης εβδομάδας (477), με βάση τα δεδομένα της Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας (KDCA). Την προηγουμένη, είχαν καταγραφεί 688, εν μέσω ανησυχιών πως η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Ο νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός τόνισε ξανά πως το επαπειλούμενο νέο κύμα ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στο πρόγραμμα ανοσοποίησης, που ήδη καθυστερεί καθώς ο μηχανισμός COVAX, του οποίου ηγείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δυσκολεύεται να παραδώσει τις υπεσχημένες δόσεις εμβολίων στην ώρα τους.

Χθες Τετάρτη εξάλλου η Σεούλ ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους πολίτες κάτω των 60 ετών. Έδωσε άδεια κατεπείγουσας χρήσης στο εμβόλιο της Johnson & Johnson, το οποίο χορηγείται σε μία δόση, στην προσπάθειά της να επιταχύνει την εκστρατεία.

Νέα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν πιθανόν αύριο Παρασκευή, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κυπαρισσία: Σκότωσε τον 39χρονο για λίγα ευρώ – Στον Εισαγγελέα ο δράστης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στόχους στη Δαμασκό

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Τεταμένη η ατμόσφαιρα στα πανεπιστήμια – Kίνημα φιλοπαλαιστινίων Αμερικανών φοιτητών

Εκατοντάδες συλλήψεις, αστυνομικοί των δυνάμεων καταστολής των ταραχών αντιμέτωποι με οργισμένους φοιτητές: η ατμόσφαιρα παραμένει ηλεκτρισμένη σήμερα στα αμερικανικά πανεπιστήμια, που βρίσκονται

Δείτε επίσης