«Ανοίγει» ο τουρισμός στη Μεσσηνία με μπροστάρη την Costa Navarino

22 Απριλίου 2021

Στις 19 Μαΐου ανοίγει τις πύλες του το ξενοδοχειακό συγκρότημα της Costa Navarino. «Σας προσκαλούμε να χαλαρώσετε με ασφάλεια» το σύνθημα. Μετά το Πάσχα αναμένονται οι πρώτες πτήσεις στο αεροδρόμιο τις Καλαμάτας. Οι προσδοκίες και οι προκλήσεις της φετινής τουριστικής σεζόν.

Σε λιγότερο από ένα μήνα ανοίγει τις πύλες της η ξενοδοχειακή μονάδα της Costa Navarino, όπως γνωστοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Η Costa Navarino και φέτος, όπως κάθε χρονιά, αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» της Μεσσηνίας στον τουρισμό και η πορεία της θα επηρεάσει τη γενική πορεία του τουρισμού στο νομό Μεσσηνίας.

Οι πτήσεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο τις Καλαμάτας και οι πρώτες πτήσεις από το εξωτερικό και να φτάσουν στη Μεσσηνία οι πρώτοι τουρίστες.

Η πορεία του αεροδρομίου της Καλαμάτας είναι και αυτή εξαιρετικά κρίσιμη, δεδομένου ότι αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου των ξένων τουριστών στη Μεσσηνία.

Οι προκλήσεις

Πλέον, το βλέμμα ολόκληρης της τουριστικής αγοράς της Μεσσηνίας είναι στραμμένο στην περίοδο που ξεκινά μετά το Πάσχα, οπότε και αναμένεται να αρθούν οι περιορισμοί του lockdown.

Έτσι, σύμφωνα με παράγοντες της τουριστική αγοράς, τις πρώτες εβδομάδες του Μαΐου αναμένεται να υπάρξει μια πρώτη εικόνα για τη φετινή τουριστική κίνηση στο Νομό.

Μετά την περσυνή καταστροφική χρονιά είναι εξαιρετικά σημαντικό η φετινή σεζόν να κυλήσει ομαλά και με σταθερότητα, προκειμένου το καλοκαίρι του 2021 να αρχίσει η ανάκαμψη του τουρισμού, υπογραμμίζεται από τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό, οι οποίοι τονίζουν ότι η αγορά δεν θα αντέξει μια δεύτερη συνεχόμενη χαμένη τουριστική περίοδο.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στους «8» του Barcelona Open ο Τσιτσιπάς

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δέσμευση του υπουργείου Πολιτισμού για το νέο μουσείο της αρχαίας Μεσσήνης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης