ΟΑΕΔ: Όλα τα προγράμματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας που «τρέχουν» τον Μάιο για 42.000 ανέργους

Εννέα προγράμματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για συνολικά 42.000 ανέργους βρίσκονται σε εξέλιξη τον Μάιο, από τον ΟΑΕΔ.

Τα προγράμματα επιδοτούν την πρόσληψη νέων υπαλλήλων έως και για δύο χρόνια, με επιχορήγηση μισθού και εισφορών που ξεκινά από 450 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 925 ευρώ το μήνα, ανάλογα με την ομάδα-στόχο.

Σε επίπεδο έναρξης νέων επιχειρήσεων από άνεργους, η επιδότηση φτάνει έως και τα 36.000 ευρώ (για 3 χρόνια).

Οι δράσεις «επιταγές επανένταξης», «τοποθέτηση μακροχρόνια ανέργων 55+», «άνεργοι πτυχιούχοι» και «ευπαθείς κοινωνικές ομάδες» τρέχουν ήδη από το 2020, χωρίς να έχουν εξαντήσει το σύνολο των πόρων που διαθέτει ο ΟΑΕΔ για την υλοποίησή τους.

πίνακας ΟΑΕΔ

Τρία νέα προγράμματα επιδότησης νέων προσλήψεων αλλά και έναρξης επιχειρηματικής δραστηριότητας υλοποιεί ο ΟΑΕΔ μέσα στον Μάϊο, φιλοδοξώντας να στηρίξει την επανεκκίνηση των οικονομικών δραστηριοτήτων όπως η εστίαση και ο τουρισμός.

Παράλληλα δίνει ώθηση σε επιχειρηματίες που δεν άντεξαν στην πανδημία και έκλεισαν τα μαγαζιά τους, να ξανασταθούν στα πόδια τους και να αναλάβουν δράση, με χρηματοδοτική στήριξη που ξεκινάει από 12.000 ευρώ και φτάνει μέχρι και 36.000 ευρώ (κατόπιν αίτησης του ενδιαφερόμενου).

Αυτή την εβδομάδα ενεργοποιήθηκε το πρόγραμμα επιδότησης απασχόλησης για 2.000 ανέργους 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου, συνολικού προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ.

Πηγή:insider.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ OIKONOMIA

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ