Δήμος Μεσσήνης: Κατασκευή της παράκαμψης Πεταλιδίου με ταυτόχρονη ανάδειξη των αρχαίων

/

Την παράκαμψη του Πεταλιδίου και το οδικό έργο Τζάνε-Καλαμάκι επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκο Φύκιρη, τους Δημοτικούς Συμβούλους, Γιώργο Στραβόλαιμο και Γιώργο Γρουσουζάκο, τον πρόεδρο της Κοινότητας Πεταλιδίου, Παναγιώτη Θεριό, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, καθώς και τον πρώην Δήμαρχο Πεταλιδίου, Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλο.

Σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Μεσσήνης σημειώνεται:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την πρόταση η οποία διαμορφώθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), η Δημοτική Αρχή Μεσσήνης θα κάνει ότι χρειαστεί προκειμένου να διασφαλίσει την υλοποίηση και αποπεράτωση του έργου, παράλληλα με την προστασία και τον σεβασμό στον αρχαιολογικό χώρο που ανάγεται στην Ακρόπολη της Αρχαίας Κορώνης.

Θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει στόχευση η οποία θα επιτυγχάνει δύο σκοπούς:

α) Την ολοκλήρωση του οδικού έργου.

β) Την ανάδειξη και προστασία της Ακρόπολης της Αρχαίας Κορώνης που αποτελεί τοπικό και εθνικό πλούτο.

Η Δημοτική Αρχή θα είναι παρούσα και αρωγός στην προσπάθεια του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο είτε μέσω σήραγγας ή είτε μέσω εναλλακτικής χάραξης.

Σε κάθε περίπτωση, όποια απόφαση ληφθεί κατόπιν επιστημονικής τεκμηρίωσης, θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να πάρει τον δρόμο της μελέτης – κατασκευής.

Η γρήγορη επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος, αποτελεί επιτακτική ανάγκη προκειμένου να απεγκλωβιστεί μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη περιοχή».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τσίπρας: Επιτακτική η ανάγκη αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σαμαράς για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Η ιστορική μνήμη δεν αφορά μόνο τους νεκρούς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ