Βόμβα Γεωργιάδη στα Επιμελητήρια Αναβρασμός και στη Μεσσηνία

Τους «ασκούς του Αιόλου» ανοίγει η τροπολογία Γεωργιάδη, με την οποία μπορούν να αλλάζουν οι διοικήσεις των Επιμελητηρίων ανά πάσα ώρα και στιγμή με απλή και όχι ενισχυμένη πλειοψηφία. Στο τραπέζι η πρόταση μομφής κατά της διοίκησης Ξυγκώρου!

Σοβαρες αναταράξεις στον επιμελητηριακό θεσμό προκαλεί η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης, με την οποία ανοίγει ο δρόμος αλλαγής των διοικήσεων με απλή πλειοψηφία.

Συγκεκριμένα, σε τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο που αφορά την φαρμακευτική κάνναβη, το οποίο πέρασε πρόσφατα από τη Βουλή, αλλάζει ο αριθμός που μπορεί να οδηγήσει σε παύση και αντικατάσταση μιας διοίκησης. Έτσι, ενώ μέχρι πρόσφατα απαιτούνταν τα 4/5 των μελών του ΔΣ ενός Επιμελητηρίου, με την πρόσφατη τροπολογία απαιτείται το 50% +1!

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ήδη, σε πολλά επιμελητήρια της χώρας, όπου η πλειοψηφία των διοικήσεων είναι οριακή έχει ανοίξει θέμα και, όπως σημειώνουν παράγοντες του Θεσμού, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να υπάρξει «βροχή» προτάσεων μομφής κατά διοικήσεων και προέδρων.

Το παρασκήνιο στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Ανάμεσα στα Επιμελητήρια που έχει ανοίξει η κουβέντα για την …αξιοποίηση της τροπολογίας είναι και αυτό της Μεσσηνίας, καθώς η πλειοψηφία που διαθέτει η παράταξη του κ. Ξυγκώρου δεν είναι απαγορευτική για την αντιπολίτευση.

Μάλιστα, πληροφορίες του messiniapress αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει οι πρώτες κουβέντες μεταξύ μελών του Επιμελητηρίου, προκειμένου να γίνει η χαρτογράφηση του Διοικητικού Συμβουλίου με τα σημερινά δεδομένα.

Τα κρίσιμα ζητήματα που έχουν τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων είναι αν η τροπολογία μπορεί να συσπειρώσει τα μέλη της μειοψηφίας και αν οι πολιτικές πιέσεις, που ασκούνται σε μέλη της πλειοψηφίας, θα αποδειχθούν ικανές να προκαλέσουν απώλειες.

Πάντως, όπως σημειώνουν όσοι γνωρίζουν τα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, στις πρώτες κουβέντες που έχουν γίνει, έχει διαπιστωθεί ευρεία δυσαρέσκεια για τα πεπραγμένα της διοίκησης Ξυγκώρου, κάτι που βοηθά στην εξέλιξη των συζητήσεων και ίσως να αποτελέσει την αφορμή για καταιγιστικές εξελίξεις!

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ίδρυμα Σαμαρά: Ο σκοπός και οι στόχοι του πρώην Πρωθυπουργού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΑΑΔΕ: Έκανε «φύλλο και φτερό» επιχειρήσεις της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης