105 θέσεις και 7 ειδικότητες στα ΙΕΚ της Μεσσηνίας – Αναλυτικά η λίστα του υπουργείου Παιδείας

8 Ιουνίου 2021

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με τις ειδικότητες και τον αριθμό των εισακτέων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων που υποβάλλουν παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι δεν έχουν περιορισμό στο πλήθος επιλογών ΙΕΚ και ειδικοτήτων κατά τη συμπλήρωση του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου.

Προτεραιότητα του ΥΠΑΙΘ, επισημαίνει στην ανακοίνωση η υπουργός Νίκη Κεραμέως, είναι μεταξύ άλλων, «η ανάδειξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ώστε να μετατραπεί σε συνειδητή επιλογή και εργαλείο απασχόλησης για τους πολλούς».

Η υπουργός καταλήγει λέγοντας, ότι οι ειδικότητες των ΔΙΕΚ «ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των επαγγελμάτων που προβλέπεται να έχουν εκθετική ανάπτυξη στο προσεχές μέλλον και δίνουν στις νέες και τους νέους μας διεξόδους και επιπλέον επιλογές». 

Στα ΙΕΚ της Μεσσηνίας οι ειδικότητες είναι 7 και οι θέσεις 105:

Η λίστα με όλες τις ειδικότητες και τις θέσεις ανά ΙΕΚ σε ολόκληρη τη Χώρα εδώ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Στο σφυρί» 3 ξενοδοχεία στη Μεσσηνία με τιμή εκκίνησης 7.000.000 ευρώ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε πρόταση στην Σπόρτινγκ για τον Μπατάλια»!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο επίκεντρο οι «κίνδυνοι» για τα περιφερειακά πανεπιστήμια από την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ – «Μέριμνα από την πολιτεία» ζητούν ο Νίκας και ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Το ζήτημα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και οι επιπτώσεις στα περιφερειακά δημόσια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα απασχόλησε συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα,

Δείτε επίσης