Καλαμάτα: Αθώοι 33 αγρότες που κατηγορούνταν για παρακώλυση συγκοινωνίας το 2016

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας 33 αγρότες που κατηγορούνταν για παρακώλυση συγκοινωνίας το 2016, όταν και συμμετείχαν σε διαμαρτυρία.

Σε σχετική ανακοίνωση οι αγροτοκτηνοτροφικοί σύλλογοι Μεσσήνης – Χανδρινού σημειώνουν:

«Σήμερα 23-Ιουνη-2021 , 33 συνδικαλιστές αγρότες καλέστηκαν να παρουσιαστούν στο τριμελές πρωτοδικείο Καλαμάτας για τις κινητοποιήσεις του 2016. Κατόπιν παρέμβασης των δικηγορών μας , κατέπεσε το κατηγορητήριο με αποτέλεσμα να μην γίνει καν δίκη και να απαλλαγούν οι κατηγορούμενοι συνάδελφοι . Χαιρετίζουμε τους δεκάδες αγρότες από όλο το νομό που ήρθαν να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους συναδέλφους. Η αθωωτική απόφαση είναι αποτέλεσμα του οργανωμένου κινήματος και δίνει ώθηση στον δίκαιο αγώνα μας.

 Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη τις διώξεις που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας ότι το κράτος δουλεύει μια χαρά, και έχει συνέχεια, όταν πρόκειται να καταστείλει τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τις κινητοποιήσεις που έφεραν αποτελέσματα στους αγρότες όπως πχ. το αφορολόγητο, η αναστολή του τέλους επιτηδεύματος για μια πενταετία. Τους ενοχλεί ότι οι  μαζικοί και μαχητικοί αγώνες μας τότε είχαν κέρδη.

   Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, η αγροτιά που μάχεται για την επιβίωσή της, δεν πρόκειται να φοβηθεί και να κάνει πίσω. Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να πλαισιώσουν τους αγροτικούς συλλόγους, να ιδρύσουν νέους όπου δεν υπάρχουν, να καταργήσουν στην πράξη την καταστολή και τον αυταρχισμό.

Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιστών αγροτών, όλων όσων αντιστέκονται στην αντιλαϊκή λαίλαπα και βαρβαρότητα που ζούμε.

Ευχαριστούμε τους δικηγόρους μας κ. Κατσά και κ. Νταή που αφιλοκερδώς μας έχουν υπερασπιστεί σε όλες τις δικαστικές μάχες που έχουμε δώσει μέχρι σήμερα».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σοκαρισμένος ο Μεσσήνιος Μητροπολίτης Σταγών από την επίθεση με βιτριόλι (video)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Τηλεδιάσκεψη με θέμα την κορινθιακή σταφίδα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ