Αυστραλία: Το lockdown «γονάτισε» εκατοντάδες Έλληνες που τρέχουν στην Αρχιεπισκοπή για τρόφιμα

Το νέο lockdown στην Αυστραλία οδήγησε σε απόγνωση και εκατοντάδες Έλληνες που αντιμετωπίζουν ακόμα και θέμα επιβίωσης.

Ήδη η Αρχιεπισκοπή, αναγνωρίζοντας αυτό το πρόβλημα, με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι παρέχει βοήθεια σε ομογενείς που έχουν άμεση ανάγκη.

Είχε προηγηθεί το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου που έλεγε μεταξύ άλλων πως  «έχουμε χρέος να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του σε αυτήν την κρίση».

Μεταξύ άλλων τόνιζε:

«Προτρέπω όλους τους Ομογενείς μας και κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως, να επιστρατεύσουν το μέγιστο των αποθεμάτων αγάπης και φιλανθρωπίας που διαθέτουν, προκειμένου σε αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό δίκτυο προστασίας για τους ανήμπορους και τους αδύναμους.

Η τοπική μας Εκκλησία βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα. Οι Ομογενείς μας, καθώς και όλοι ανεξαιρέτως οι συνάνθρωποί μας που χρειάζονται βοήθεια, καλούνται να επικοινωνούν με το Ελληνικό Κέντρο Προνοίας καθώς και με τους υπευθύνους των κατά τόπους ενοριών. Επίσης, παρακαλώ θερμά όλους τους αδελφούς μας, εφόσον γνωρίζουν περιπτώσεις οικείων τους προσώπων ή προσώπων από το ευρύτερο κοινωνικό τους περιβάλλον, τα οποία χρειάζονται κάθε είδους υποστήριξη, να ενημερώσουν άμεσα είτε το Ελληνικό Κέντρο Προνοίας είτε την ενορία τους είτε τα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας. Έχουμε χρέος να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του σε αυτήν την κρίση, αλλά να την αντιμετωπίσουμε και να την ξεπεράσουμε με αλληλεγγύη και ενότητα».

Παράλληλα ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους ομογενείς να εμβολιαστούν.

«Σας προτρέπω, με πατρική αγάπη και ευθύνη, να προβείτε στη λήψη εμβολίου κατά της Covid-19, όσοι δεν το έχει πράξει ήδη, για να ενισχύσετε τον αγώνα που διεξάγεται για τον καλύτερο δυνατό έλεγχο της πανδημίας. Δυστυχώς η Αυστραλία έχει εκ των χαμηλότερων ποσοστών εμβολιασμένου πληθυσμού σε σύγκριση με άλλα κράτη στον κόσμο. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ο εμβολιασμός συνιστά μεν μια πράξη αυτοπροστασίας, αλλά κυρίως συνιστά πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς την οικογένεια, την κοινότητα και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο στα οποία ανήκουμε» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος.

Ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Northcote, Αρχιμανδρίτης Ευμένιος, δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» ότι δεκάδες ομογενείς που αντιμετωπίζουν οξύτατα οικονομικά προβλήματα κατέφυγαν στην Πρόνοια της Αρχιεπισκοπής για βοήθεια.

«Τους  προσφέρουμε τρόφιμα και σε ειδικές  περιπτώσεις πληρώνουμε και κάποιους λογαριασμούς» μας είπε.

Εκτός όμως απ΄ αυτούς που  κατέφυγαν στην Αρχιεπισκοπή για τρόφιμα λόγω του  lockdown, σύμφωνα με τον Αρχιμανδρίτη Ευμένιο, υπάρχουν  περίπου 380 οικογένειες Ελλήνων της Μελβούρνης  που τροφοδοτούνται, κάθε δεκαπενθήμερο από την Αρχιεπισκοπή.

Επί πλέον η Αρχιεπισκοπή απ’ αυτή την εβδομάδα, προσφέρει και εκατό μαγειρεμένα φαγητά σε άλλους συμπολίτες μας στη Μελβούρνη.

Ο Αρχιμανδρίτης Ευμένιος μας είπε ότι όσοι έχουν ανάγκη μπορούν να ζητήσουν βοήθεια από την Αρχιεπισκοπή.

«Δεν τους ζητάμε στοιχεία και κρατάμε την ανωνυμία τους» υπογράμμισε.

Πηγή: neoskosmos.com

Tags:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ