ΣΥΚΙΚΗ: Ανακοίνωσε τις τιμές αγοράς ξηρών σύκων – Αυξήσεις σε 3 κατηγορίες – Ξεπερνά το 50% η ζημιά στη φετινή παραγωγή

24 Αυγούστου 2021

Στην ανακοίνωση των τιμών αγοράς ξηρών σύκων προχώρησε σήμερα η ΣΥΚΙΚΗ, μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ, Παναγιώτης Παπαγεωργίου, σημείωσε ότι ο ανταγωνισμός στις διεθνείς αγορές είναι αδυσώπητος, προσέθεσε ότι στόχος της Οργάνωσης είναι να διατεθεί όλη η ποσότητα της παραγωγής, ενώ στάθηκε στην εμπιστοσύνη που δείχνουν οι παραγωγοί του προϊόντος στην Οργάνωση.

Σύμφωνα με τις τιμές που ανακοίνωσε η ΣΥΙΚΗ αύξηση υπάρχει στην πρώτη, τη δεύτερη και την τέταρτη ποιοτική κατηγορία, ενώ σταθερή παραμένει η τιμή για την τρίτη.

Συγκεκριμένα, η τιμή της πρώτης ποιότητας διαμορφώνεται στα 2,20 ευρώ ανά κιλό, ενώ πέρυσι ήταν 2,10 ευρώ ανά κιλό. Στη δεύτερη κατηγορία η τιμή διαμορφώνεται φέτος στα 2,10 ευρώ, από 2 ευρώ που ήταν πέρυσι, ενώ στην τέταρτη κατηγορία η τιμή φτάνει το 1,20 ευρώ, από 1,15 το 2020.

Αναλυτικά οι τιμές των ξηρών σύκων που ανακοίνωσε η ΣΥΚΙΚΗ:

Πάνω από 50% η ζημιά από τον καύσωνα

Ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε και στο μείζον ζήτημα της ζημιάς που έχει υποστεί η φετινή παραγωγή σύκων από τον καύσωνα. Ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ εκτίμησε ότι ο μέσος όρος της ζημιάς κυμαίνεται ανάμεσα στο 50 με 60% της παραγωγής και υπογράμμισε ότι το ακριβές μέγεθος θα φανεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τέλος, ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, για το θέμα των ζημιών, μεταφέροντας τη διαβεβαίωση της διοίκησης του Οργανισμού ότι υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι για την αποζημίωση όσων έχουν υποστεί ζημιές.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη έλαβε το μοντέλο που συνελήφθη με κοκαΐνη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εφιάλτης η πανδημία του κορονοϊού για την Καλαμάτα: Εκτιμήσεις για έως 4.000 ενεργά κρούσματα – Τι έδειξε ο έλεγχος στον βιολογικό

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Τα πρώτα αγροδιατροφικά προϊόντα με πιστοποιητικό για την αντιοξειδωτική δράση τους: Λάδι, ελιές και κορινθιακή σταφίδα στη λίστα

Nέο και ισχυρότερο πλεονέκτημα στην ευρωπαϊκή και μεσογειακή διατροφή, το εμπόριο, την εθνική παραγωγή και οικονομία αποκτούν πλέον τα κύρια ελληνικά αγροτοδιατροφικά

Δείτε επίσης