«Πράσινο» του υπουργείου Πολιτισμού στην Προγραμματική για την ανασκαφή στην Υπαπαντή – Στην τελική ευθεία το έργο

/

Τη σύμφωνη γνώμη του εκφράζει το υπουργείο Πολιτισμού, με σχετικό έγγραφό του προς το δήμο Καλαμάτας, στην υλοποίηση προγραμματικής σύμβασης, μέσω της οποίας θα εξευρεθούν οι πόροι για το ανασκαφικό έργο στην Υπαπαντή.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας σημειώνεται:

Με το υπ’ αριθμ.Πρωτ.: 405983/27-08-2021 έγγραφο του ΥΠΠΟΑ προς το Δήμο Καλαμάτας εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης για το έργο «ΣΩΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ».

Από το γραφείο της Υπουργού απεστάλη επίσης, κατόπιν νομικού ελέγχου, το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Καλαμάτας για το έργο «ΣΩΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες και εγκρίσεις.

Βασιλόπουλος: Βρήκαμε τον τρόπο να ξεπεράσουμε δυσκολίες και εμπόδια

Σχετική ενημέρωση για την εξέλιξη αυτή παρείχε κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ., ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Όπως επανειλημμένα έχω τονίσει, όλα τα θέματα τα αντιμετωπίζουμε με την ανάλογη σοβαρότητα και με μόνο γνώμονα τα συμφέρον του Δήμου. Στο πλαίσιο αυτό εμείς βρήκαμε τον τρόπο να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες ή και εμπόδια που υπήρξαν, βρήκαμε τα χρήματα και κάναμε τις ανάλογες τροποποιήσεις ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί το ανασκαφικό έργο μέσω προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Καλαμάτας με το Υπουργείο Πολιτισμού. Την Παρασκευή μας εστάλη το σχέδιο της Προγραμματικής, υπήρξε η απαραίτητη ανάλυση από τα στελέχη μας, υπήρξαν ορισμένες παρατηρήσεις, είμαστε όμως σε καλό δρόμο. Θα υπάρξει επικοινωνία με την Υπουργό, ώστε να συμφωνήσουμε και σε πολιτικό επίπεδο και απομένουν τα διαδικαστικά προκειμένου το αμέσως επόμενο διάστημα η προγραμματική να έρθει στα συλλογικά όργανα, να τρέξει η διαδικασία για την υπογραφή και την ενεργοποίησή της. Εμείς θα συνεχίσουμε να κινούμαστε με υπευθυνότητα, σταθερότητα και σοβαρότητα. Ό,τι λέμε το τηρούμε».  

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μπάσκετ: Οι αντίπαλοι της Εθνικής στα προκριματικά για το παγκόσμιο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ανασχηματισμός Μητσοτάκη εξελίσσεται σε ιστορικό φιάσκο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανασχηματισμός με εκπλήξεις στο δήμο Πύλου – Νέστορος: Αντιδήμαρχος με σημαντικές αρμοδιότητες ο Ηλίας Κανάκης – Η απόφαση του του Π. Kαρβέλα και οι πρώτες δηλώσεις

Μια μεγάλη έκπληξη εμπεριείχαν οι αποφάσεις του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, σχετικά με τον