Μητσοτάκης: Ανοιχτά σχολεία με τήρηση των μέτρων

13 Σεπτεμβρίου 2021

«Χρέος του κράτους είναι να βρίσκεται κάθε φορά δίπλα σε κάθε πολίτη που δοκιμάζεται. Κανείς πολίτης δεν πρέπει να αισθάνεται απροστάτευτος. Το πρώτο μέλημα του κράτους είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας και αυτήν τη δέσμευσή μας κάθε μέρα που περνά θέλω να την κάνουμε πράξη».

Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τον αγιασμό στο Δαμάσι Τυρνάβου εγκαινιάζοντας το νέο κτίριο που κατασκευάστηκε και αντικατέστησε το σχολείο, το οποίο έπαθε ανεπανόρθωτες ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό που είχε πλήξει την περιοχή τον Μάρτιο.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τη νέα σχολική χρονιά μέσα στην πανδημία του κορονοϊού, επισημαίνοντας ότι «θέλουμε τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά, για αυτό θα πρέπει να τηρούνται πλήρως τα μέτρα που μας έχουν υποδείξει οι ειδικοί».

«Τα σχολεία ανοίγουν φέτος με διαφορετικά χαρακτηριστικά, με νέο πρόγραμμα σπουδών πιο ενισχυμένο, την προσχολική αγωγή να ξεκινάει από την ηλικία των τεσσάρων ετών, με ξένη γλώσσα για πρώτη φορά και με 11.700 τακτικούς εκπαιδευτικούς και δασκάλους για πρώτη φορά που έγιναν διορισμοί από το 2010», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η ΕΡΤ θα καλύψει τηλεοπτικά το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αρχίζει η μεγαλύτερη παγκοσμίως δοκιμή τεστ αίματος για ανίχνευση περισσότερων από 50 ειδών καρκίνου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε επίσης