Δεκανίκια του Νίκα ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ: Μπουντρούκας και Γόντικας διέσωσαν το γόητρο του περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Πολιτικός σάλο έχει προκαλέσει η χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΙΝΑΛ στήριξε ευθέως τον την περιφερειακή αρχή και ο επικεφαλής του ΚΚΕ διέσπασε το κοινό μέτωπο των αντιπολιτεύσεων. Πανηγυρίζει ο Παναγιώτης Νίκας για την απόφαση υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Μεγάλη πολιτική νίκη του Παναγιώτη Νίκα αποτελεί η χθεσινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, καθώς παρότι δεν διέθετε την απαιτούμενη πλειοψηφία κατάφερε να περάσει απόφαση υπέρ της πολιτικής της κυβέρνησης, με ψήφους 18 έναντι 17.

Προκειμένου να συγκεντρώσει τις αναγκαίες ψήφους ο κ. Νίκας, είχε τη βοήθεια του επικεφαλής της παράταξης που στηρίζει το Κίνημα Αλλαγής, Γιάννη Μπουντρούκα, αλλά και του επικεφαλής της παράταξης που στηρίζει το ΚΚΕ, Νίκου Γόντικα.

Η άμεση στήριξη Μπουντρούκα

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΙΝΑΛ υπερψήφισε την πρόταση Νίκα με αποτέλεσμα να εκθέσει για μια ακόμα φορά το Κίνημα Αλλαγής και τα στελέχη του στην Πελοπόννησο.

Σημειώνεται ότι η επίσημη γραμμή του Κινήματος Αλλαγής, στο οποίο …ανήκει ο κ. Μπουντρούκας, είναι κατά της πολιτικής της κυβέρνησης. Μάλιστα, σε πρόσφατη ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ γίνεται λόγος για παράδοση της ΔΕΗ στα ιδιωτικά συμφέροντα, καθώς με την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ανοίγει ο δρόμος για την εκχώρηση του βασικού πυλώνα του ενεργειακού μας συστήματος.

Ο κ. Μπουντρούκας, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τη θέση του κόμματος που τον στήριξε, επέλεξε να στηρίξει την πρόταση υπερ της ιδιωτικοποιήσης, δικαιώνοντας για μια ακόμα φορά όσους θεωρούν ότι πολιτεύεται με γνώμονα το προσωπικό του όφελος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπουντρούκας έχει διοριστεί από τον κ. Νίκα σε έμμισθη θέση, καθώς είναι εντεταλμένος σύμβουλος επιχειρηματικότητας.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η απλόχερη στήριξη του επικεφαλής της παράταξης του ΚΙΝΑΛ στον κ. Νίκα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Πε.Συ. σχετίζεται ακριβώς με αυτό το ζήτημα, το γεγονός δηλαδή ότι ο κ. Μπουντρούκας επιθυμεί διακαώς να παραμείνει στην έμμισθη θέση και, ενόψει ανασχηματισμού και αλλαγών, κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Όπως και να έχει πάντως, από τις πρακτικές Μπουντρούκα λαβωμένα βγαίνουν τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ στην Πελοπόννησο, τα οποία καλούνται να απολογηθούν στους πολίτες για τις θέσεις που λαμβάνει το κόμμα τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η έμμεση στήριξη του Νίκου Γόντικα

Προκειμένου να βγουν τα …κουκιά όμως στον κ. Νίκα δεν αρκούσε η στήριξη του κ. Μπουντρούκα. Χρειαζόταν ένας ακόμα πρόθυμος, ώστε να διασπαστεί το κοινό μέτωπο των αντιπολιτεύσεων και να μην συγκεντρώσει την πλειοψηφία η πρότασή κατά της ιδιωτικοποίησης.

Τον ρόλο αυτό κλήθηκε να τον παίξει ο επικεφαλής της παράταξης που στηρίζει το ΚΚΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Νίκος Γόντικας, ο οποίος έπραξε το εξής θαυμαστό:

Στην πρώτη ψηφοφορία, όπου τέθηκαν 3 προτάσεις προς ψήφιση (του κ. Νίκα, των αντιπολιτεύσεων και η δικιά του), αυτός και ο έτερος σύμβουλος της παράταξής του, στήριξε την πρότασή του.

Στη δεύτερη και κρίσιμη όμως ψηφοφορία, στην οποία μετρήθηκαν οι προτάσεις που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη διαδικασία, ο κ. Γόντικας δεν συντάχθηκε με την πρόταση των αντιπολιτεύσεων που ήταν σαφώς κατά της ιδιωτικοποίησης και της πολιτικής της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να μετατραπεί στον κρίσιμο παράγοντα της επικράτησης υπέρ της πολιτικής Μητσοτάκη.

Η στάση του κ. Γόντικα προκάλεσε την έκρηξη των αριστερών δυνάμεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μάλιστα, ο Θανάσης Πετράκος, επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας», αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του κ. Γόντικα, ενώ σήμερα επανήλθε στο θέμα σημειώνοντας ότι η παράταξη του ΚΚΕ «έπαιξε βρώμικο ρόλο» και ότι «λειτούργησε σαν δεκανίκι του Μητσοτάκη και του Νίκα».

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νοσοκομείο Καλαμάτας: 28 ασθενείς στην κλινική covid – 5 εισαγωγές το τελευταίο 24ωρο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κακοκαιρία: Έκτακτη σύσκεψη στο δήμο Καλαμάτας – Συναγερμός μέχρι το βράδυ της Παρασκευής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση εκατοντάδων ιδιοκτησιών στην Κηπούπολη – Για «σπουδαία νέα» κάνει λόγο ο δήμαρχος Καλαμάτας

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση εκατοντάδων ιδιοκτησιών στην Κηπούπολη καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, ολοκληρώθηκε η καταχώριση στο Κτηματολόγιο

«Ναι» του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας στην ίδρυση ιδιωτικής Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας – «Όχι» από την παράταξη του ΚΚΕ

Με τις θετικές ψήφους της συμπολίτευσης και της μείζονος μειοψηφίας το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ενέκρινε το σχέδιο, αναφορικά με την ίδρυση ιδιωτικής

Δείτε επίσης