Η Μεσσηνία αποχαιρετά έναν δικό της άνθρωπο – Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου του Νομού για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά

25 Οκτωβρίου 2021

Συγκίνηση και θλίψη σε ολόκληρη τη Μεσσηνία έχει προκαλέσει ο θάνατος της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Η αγάπη της Φώφης Γεννηματά για το Νομό και τα μηνύματα των στελεχών του Κινήματος Αλλαγής, των βουλευτών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και του δημάρχου Καλαμάτας. Την ερχόμενη Τετάρτη η κηδεία της. Σε εθνικό πένθος η χώρα.

Συγκλονισμένος είναι ο πολιτικός κόσμος και της Μεσσηνίας, αλλά και απλοί πολίτες του Νομού από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής διατηρούσε στενούς δεσμούς με τη Μεσσηνία και γιατί ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς κατάγονταν από τη Μεσσηνιακή Μάνη, αλλά και γιατί διατηρούσε στενές σχέσεις με ανθρώπους από το Νομό.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι η Φώφη Γεννηματά είχε επιλέξει κατά το παρελθόν πολλές φορές της Μεσσηνία για να ξεκουραστεί, ενώ πάντοτε επισκεπτόταν το Νομό ως πολιτικός, προκειμένου να ακούσει και να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων του.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο μάλιστα το γεγονός ότι η Μεσσηνία είχε τιμήσει τη Φώφη Γεννηματά στις εσωκομματικές εκλογές του 2017 δίνοντάς της υψηλότατα ποσοστά.

Με τη νέα γενιά του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ στην Καλαμάτα
Από την επίσκεψή της στην Καλαμάτα στο πλαίσιο των εσωκομματικών εκλογών του 2017
Από την τελευταία της επίσκεψη στην Καλαμάτα τον περασμένο Ιούλιο
Η Φώφη Γεννηματά είχε βρεθεί στην κηδεία του Χρήστου Μαλαπάνη στην Καλαμάτα
Η Φώφη Γεννηματά επισκέπτονταν συχνά τη Μεσσηνία και της Καλαμάτα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Τη θλίψη τους για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά εξέφρασαν οι υποψήφιοι βουλευτές Μεσσηνίας του Κινήματος Αλλαγής:

Επίσης, τη θλίψη τους εξέφρασαν στελέχη του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ:

Συλλυπητήρια εκ μέρους του Δημάρχου Καλαμάτας

Τη βαθύτατη λύπη του εξέφρασε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος για την απώλεια της Προέδρου του «Κινήματος Αλλαγής» Φώφης Γεννηματά.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος ανέφερε: «Εκφράζω τη βαθιά και ειλικρινή θλίψη μου για την απώλεια της Μεσσήνιας Προέδρου του “Κινήματος Αλλαγής”, Φώφης Γεννηματά. Θα μείνει στη μνήμη μας όχι μόνο ως μία πολιτικός που υπηρέτησε την πατρίδα και το δημόσιο βίο, με μέτρο, σύνεση και υψηλό αίσθημα ευθύνης, αλλά και ως μία γενναία γυναίκα.  Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της».

Στην απώλεια της Φώφης Γεννηματά αναφέρθηκαν με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα οι βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς, ο βουλευτής του Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, o πρώην βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, καθώς και πρόεδρος της ΔΕΕΠ Μεσσηνίας της ΝΔ, Γιάννης Δούζης. Τη θλίψη τους, τέλος, εξέφρασαν και πολλοί αυτοδιοικητικοί του Νομού.

Διάβασε και αυτό: Αντώνης Σαμαράς για το θάνατο της Γεννηματά: Η Φώφη έφυγε από τη ζωή όπως έζησε τη ζωή, έντιμη κι αγωνίστρια

Την Τετάρτη η κηδεία της Φώφης Γεννηματά

Σε λαϊκό προσκύνημα, στη Μητρόπολη Αθηνών, από τις 10 το πρωί της Τετάρτης, θα εκτεθεί η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.
Όπως έγινε γνωστό, από το Κίνημα Αλλαγής, η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στη Μητρόπολη, στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης και στη συνέχεια η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη θα τελεστεί η κηδεία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φωτεινής Γεννηματά.

Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, ως ελάχιστο φόρο τιμής «για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής».

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη κηρύσσεται εθνικό πένθος την Τετάρτη

Εθνικό πένθος κηρύσσεται, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αντώνης Σαμαράς για το θάνατο της Γεννηματά: Η Φώφη έφυγε από τη ζωή όπως έζησε τη ζωή, έντιμη κι αγωνίστρια

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Μεσσήνης: Μαθητικές παρελάσεις σε 8 περιοχές

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Χαρίτσης: «Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα»

«Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα», δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του στην

Μενδώνη από την Καλαμάτα: «Η Ελλάδα πρέπει ενωμένη, με πίστη στη δημοκρατία και στις οικουμενικές αξίες του δυτικού πολιτισμού, να προχωρεί μπροστά»

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, παρέστη στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Καλαμάτα

Δείτε επίσης