Σεισμός στην Αθήνα: «Δεν εμπνέει ανησυχία η δόνηση των 2,9 Ρίχτερ», δηλώνει ο Γ. Χουλιάρας

Καμία ανησυχία δεν εμπνέει η  σεισμική δόνηση των 2,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε αισθητή στην Αττική  στις 15:52 το μεσημέρι της Δευτέρας με επίκεντρο το βοηθητικό γήπεδο στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Μαρούσι, όπως τόνισε  ο  διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Χουλιάρας, μιλώντας στο protothema. 

 Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 2,9 βαθμών και είχε εστιακό βάθος 9,2 χιλιομέτρων.

Παρακολουθώντας τη σεισμικότητα στην περιοχή ο  διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας ανέφερε ότι ο σεισμός που αναστάτωσε τους κατοίκους των βορείων προαστίων ήταν πολύ επιφανειακός.

Ο ίδιος εμφανίζεται καθησυχαστικός, λέγοντας:  «Είναι κάτι συνηθισμένο για την περιοχή και δεν εμπνέει κάποια ανησυχία».

Και συνεχίζει, αναφέροντας: 

«Έχουμε ξαναδεί τέτοιες μικρές δονήσεις στην περιοχή, δεν ανησυχούμε, ωστόσο παρακολουθούμε το φαινόμενο», σχολίασε στο protothema.

Ο ίδιος εξήγησε ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός καθώς το επίκεντρο βρίσκεται στον κορμό του πολεοδομικού συγκροτήματος, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα ρήγματα της περιοχής δεν είναι ικανά να δώσουν πολύ μεγάλες δονήσεις.

Όπως πρόσθεσε, πάντως, χρειάζεται διαδικασία διερεύνησης προκειμένου να εξεταστεί η δυναμικότητα των ρηγμάτων της περιοχής.

Η δόνηση, παρά τη χαμηλή της ένταση, έγινε αισθητή σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές η δόνηση έγινε αισθητή επίσης στο Νέο Ηράκλειο, τις Αχαρνές, τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Tags:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ