Κίνημα Αλλαγής: Κάλεσμα του Μενέλαου Γερονικολού για συμμετοχή στις εκλογές και ενότητα

/

Κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες της Μεσσηνίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής, απευθύνει με δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος, Μενέλαος Γερονικολός.

Η δήλωση του Μενέλαου Γερονικολού:

Οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής σηματοδοτούν μια νέα αφετηρία για τον δημοκρατικό – προοδευτικό κόσμο του τόπου μας, αλλά και ένα ορόσημο για τις μελλοντικές εξελίξεις σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα της χώρας.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει μπροστά του μια σπουδαία πρόκληση: Να ξαναβρεί το νήμα της ιστορίας του και να συνδέσει τις γενεσιουργές αιτίες, που οδήγησαν στη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου, με το παρόν, αλλά και το μέλλον.

Η διαδικασία των εκλογών θα είναι ουσιαστική μόνο αν καταφέρουμε να χτίσουμε στη ζώσα πολιτική μας πραγματικότητα ένα στιβαρό οικοδόμημα, που θα έχει βάση και θεμέλια τις αρχές και τις αξίες που μας μπόλιασαν με τον λαό και οδήγησαν στην αλλαγή του 1981, ένα οικοδόμημα όμως που τα «παράθυρά» του θα είναι προσανατολισμένα και στραμμένα στο αύριο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτύχουμε είναι η λαϊκή συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου.

Ο προοδευτικός κόσμος του τόπου μας είναι ο μόνος που μπορεί να επικυρώσει ουσιαστικά τις διαδικασίες που έχουμε μπροστά μας, να τις αναγάγει πράγματι σε γιορτή της δημοκρατίας, να τους προσδώσει τον απαραίτητο δημιουργικό οίστρο.

Μια ανοιχτή, πλατιά, δημοκρατική διαδικασία είναι το μοναδικό εχέγγυο που μπορεί να μας διασφαλίσει και να μας οδηγήσει σε ένα Κίνημα μακριά από μηχανισμούς, σε ένα Κίνημα, του οποίου η βάση θα δρα αμφίδρομα, κάθετα και οριζόντια, με τα στελέχη και τα όργανά του και θα αποτελεί έναν ζωντανό πολιτικό οργανισμό.

Η πλατιά λαϊκή συμμετοχή επίσης είναι η μοναδική δικλείδα ασφαλείας, που μπορεί να εξασφαλίσει την ουσιαστική ενότητα του χώρου μας, να οδηγήσει στο περιθώριο τα λίγα που μας χωρίζουν και να ξαναφέρει στο προσκήνιο τα πολλά που μας ενώνουν.

Η πλατιά λαϊκή συμμετοχή είναι το μόνο διαβατήριο που θα επιτρέψει στον πολιτικό μας χώρο να κάνει το επόμενο βήμα, να γίνει και πάλι ένα μεγάλο κόμμα, ένα κόμμα με κυβερνητική προοπτική, ένα κίνημα που θα φέρει και πάλι τον λαό στην εξουσία.

Οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής δεν πρέπει να μετατραπούν σε μια τυπική διαδικασία.

Είναι κάτι που οφείλουμε στους εαυτούς μας, αλλά και στις παρακαταθήκες της προέδρου μας, της Φώφης Γεννηματά. Το οφείλουμε στην πολιτικό που μας κράτησε όρθιους, στην πολιτικό που μας έδωσε και μας δίνει την ευκαιρία να στεκόμαστε σήμερα απέναντι στην ιστορία.

Καλώ τον προοδευτικό κόσμο της Μεσσηνίας, τον κόσμο της δημιουργίας, τους αγρότες, τους εργαζόμενους, τη νέα γενιά να προσέλθουν στη διαδικασία και να μετατραπούν στο «συν» που μας λείπει. Να συνδέσουμε, να συνδημιουργήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε ένα αληθινό κίνημα, που θα είναι η ψυχή, η φωνή και ο εκφραστής του δημοκρατικού κόσμου του τόπου μας.

Δωρεάν προβολή
ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έγκλημα στην Κυπαρισσία: Εικόνες ντοκουμέντα – Έτσι τσιμέντωσε ο Ρουμάνος την Μόνικα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών του Περού γιατί οργάνωσε γιορτή εν μέσω πανδημίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΑΣΟΚ