Μαύρος Νοέμβρης για τη Μεσσηνία: 20 θάνατοι από κορονοϊό – 1.748 κρούσματα και 123 εισαγωγές στο Νοσοκομείο

19 Νοεμβρίου 2021

Στον χειρότερο μήνα από την αρχή της πανδημίας εξελίσσεται ο Νοέμβριος για τη Μεσσηνία, καθώς οι θάνατοι, τα νέα κρούσματα, οι εισαγωγές και οι διασωληνώσεις ασθενών στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, που έχουν καταγραφεί τις πρώτες 19 μέρες του μήνα, είναι σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, χωρίς ακόμα να έχουμε φτάσει στο τέλος του μήνα, έχουν ήδη καταγραφεί 1.748 κρούσματα.

Σημειώνεται ότι στις 31 μέρες του Οκτωβρίου καταγράφηκαν 1.929 μολύνσεις, τις 30 μέρες του Σεπτεμβρίου 1.178 και τις 31 ημέρες του Αυγούστου 2.289.

Αν και τις επόμενες μέρες του Νοεμβρίου τα κρούσματα στο Νομό είναι στο ύψος των προηγούμενων ημερών τότε είναι βέβαιο ότι θα καταγραφεί ρεκόρ μολύνσεων στο Νομό από την αρχή της πανδημίας.

Η εικόνα στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας

Σοκ προκαλούν και οι αριθμοί που σχετίζονται με το Νοσοκομείο της Καλαμάτας τον Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα, από την αρχή του μήνα έχουν πραγματοποιηθεί 123 εισαγωγές ασθενών, 20 θάνατοι, ενώ έχουν γίνει και 10 διασωληνώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κλινική covid λειτουργεί κοντά στα όριά της, καθώς νοσηλεύει 68 ασθενείς, ενώ η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εδώ και πολλές μέρες βρίσκεται στα «κόκκινα» με 6 διασωληνωμένους ασθενείς καθημερινά.

Αν η προηγούμενη εμπειρία επιβεβαιωθεί και τα κρούσματα στο Νομό συνεχίσουν να είναι σε τόσο υψηλά επίπεδα είναι βέβαιο ότι τις επόμενες μέρες θα κορυφωθεί η πίεση στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, ενώ οι σκληρή δείκτες (θάνατοι και διασωληνώσεις) αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σοκ και δέος στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας: 4 θάνατοι σε και 12 νέες εισαγωγές – 68 ασθενείς στην κλινική covid

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο ΣΕΦ είναι ανίκητος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δείτε επίσης