Ο Βασιλόπουλος έδειξε την …πλάτη του: Ο δήμαρχος Καλαμάτας αρνήθηκε την κωμωδία Νίκα – Ξυγκώρου

//

Σαφές μήνυμα στον Παναγιώτη Νίκα και στον Βαγγέλη Ξυγκώρο έστειλε ο Θανάσης Βασιλόπουλος το βράδυ της Τετάρτης, καθώς αρνήθηκε επιδεικτικά να συμπράξει στις μεθοδεύσεις των δύο ανδρών για το κτίριο των σχολών Παπαφλέσσα.

Την πλάτη γύρισε ο δήμαρχος Καλαμάτας στην φαρσοκωμωδία της υπογραφής προγραμματικής σύμβασης, που σχετίζεται με την παραχώρηση του κτιρίου της σχολής Παπαφλέσσα, μεταξύ της περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Βασιλόπουλος, παρότι βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Περιφερειακή Ενότητα της Μεσσηνίας, προκειμένου να παραστεί στην υπογραφή της σύμβασης του έργου που αφορά την επέκταση του κτιρίου του Νοσοκομείου της Καλαμάτας, αρνήθηκε να συμμετάσχει στην τελετή που αφορούσε την παραχώρηση του κτιρίου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φαρών και Κρήτης.

Με τον τρόπο αυτό ο δήμαρχος Καλαμάτας αρνήθηκε να συμπράξει και να μπει στο ίδιο κάδρο με τους Νίκα – Ξυγκώρο και έτσι να νομιμοποιήσει μια προγραμματική σύμβαση, η οποία επιχειρεί να αμφισβητήσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του εν λόγω κτιρίου.

Με την άρνησή του ο δήμαρχος Καλαμάτας έμεινε πιστός σε όσα πρόσφατα είχε δηλώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμάτας, όταν τόνισε ότι το κτίριο ανήκει στο δήμο Καλαμάτας και αυτός είναι που το παραχωρεί στην περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να στεγαστούν οι υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας μέχρι να ανακαινιστεί το Διοικητήριο.

Τέλος, σε πολιτικό επίπεδο, η άρνηση του κ. Βασιλόπουλου από την τελετή – κωμωδία, που είχε πρωταγωνιστές τους Νίκα και Ξυγκώρο, προστατεύει το κύρος του θεσμού του δημάρχου Καλαμάτας και εκθέτει ακόμα περισσότερο όσους συμμετείχαν στη βραδινή γελοιότητα.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παναθηναϊκός: «Τελειώνει» ο Φέρελ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Αικατερίνης στην Καλαμάτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Απάντηση υπουργείου Εσωτερικών στην απόφαση του ΣτΕ για αντισυνταγματικότητα διατάξεων που αφορούν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικές διατάξεις